INCIDENTNO U ZADRU

FOTO: Sablić nakon svađe napustio presicu, Henry Belle poludio zbog rasističkih uvreda

 Luka Gerlanc / CROPIX

Teške su bile zadnje minute u Stanovima. Malo nogometa, puno čupanja, guranja, nastojanja Splićana da zabiju i treći put, a Zadar je svaki trenutak koristio da loptu udalji od svog kaznenog prostora, da je prebaci u suparnikovu polovicu. Goran Sablić, trener Splićana, prvi je dobio riječ:

- Što reći... Čestitam svojim igračima na junačkoj utakmici. Igrali su kako smo se dogovorili, pripremali se cijeli tjedan. Znali smo što nas čeka, pokazali su igrači da zaslužuju Europu i ponosan na njih kao da smo je i osigurali. Sad je previše emocija, a ovakve situacije ne služe na čast ni HNS-u, ni sudačko organizaciji. Simpatizitram Zadar i mislim da mu je mjesto u 1. ligi, ali ne na ovakav način. I ljudi iz Zadra imaju svoju priču. Ali kad sudac navlači konstatno prekršaje za domaćina, ne sankcionira oštre faulove kako treba, kazneni udarac ... - tu je nastao prekid jer je Josip Bajlo upozorio Gorana Sablića poslije čega je stanovita osoba (poslije se utvrdilo da je to Jerko Trogrlić, glasnogovornik Splita) verbalno napala i izvrijeđala Bajla, te ga dalje izazivala, što je Gorana Sablića navelo da ustane i napusti press - dvoranu.

Neugodnost je tako prekinuta, pa je i Ferdo Milin dobio riječ:

- Pritisak rezultata, i mi se nismo držali dogovora u svlačionici. Nije vrijeme, nek' se netko ljuti, ali Belleu nije se smjelo hukati jer smo kršćani, pa se moramo odnositi prema svima kako nas vjera uči. Zaostajali smo dvaput, vraćali se, vraćali smo se u Rijeci, o suđenju i sucima nikad ne govorim. Sad se trebaju dignuti svi, i grad i županija i klub i igrači i ja kao trener jer će sljedeće sezone Prva liga itekako biti teška.

Nakon utakmice s tribina su doletjele rasističke uvrede na račun Bellea, a Kamerunac je izgubio živce i želio se obračunati s navijačima Zadra. Veći incident spriječili su zaštitari i policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:27