'IDEMO U BRAZIL'

Ivan Katalinić za JL: 'Štimac je položio ispit, rastemo iz utakmice u utakmicu'

'Štimac je vidio na onoj utakmici protiv Švicarske što nam ne odgovara, i iz te utakmice je izvukao pouke. Shvatio je da ne treba raditi ekshibicije'
 Boris Kovacev / CROPIX

Utakmice poput ove najteže je igrati jer smo svi unaprijed upisali bodove. Jedina dvojba je bila koliko ćemo golova zabiti.

Pokazalo se na kraju da je to bila rutinska pobjeda. Imali smo potpunu dominaciju; osim jedne ili dvije situacije, Velšani nam nisu ozbiljno zaprijetili. Taj Bale je fantastičan, blokirali smo ga, ali nemoguće ga je uhvatiti kad krene u prodor. Bio je ozbiljna prijetnja, nasreću, nije nam napravio štetu.

U izboru udarne postave Štimac je povukao promišljene poteze, Lovren umjesto Ćorluke, Badelj u vezi, Eduardo u vršku napada. Naoštrio ih je na ovu utakmicu jer smo jurišali od prve do posljednje minute.

U svim linijama imali smo raspoložene igrače. Pletikosa nije imao mnogo posla, ali je opet skinuo dva zicera. Srna je bio neumoran, Modrić vrlo raspoložen, Perišić opasan, Mandžukić uporan, a Eduardo je veliki dobitak za našu reprezentaciju.

Sad, na kraju ovog mini ciklusa, moramo istaknuti da je Štimac položio ispit. Napravio je vrlo dobar rezultat. Možda imamo pravo žaliti što nismo pobijedili Belgiju, ali svladali smo Makedonce u Zagrebu i Skoplju, i na pravom smo putu.

Štimac je vidio na onoj utakmici protiv Švicarske što nam ne odgovara, i iz te utakmice je izvukao pouke. Shvatio je da ne treba raditi ekshibicije i mijenjati stil igre, nego je uspješno nadogradio bazu koju smo imali. Rastemo iz utakmice u utakmicu. Hrvatska je sada najozbiljniji kandidat za prvu poziciju i izravan plasman u Brazil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:05