TKO UMJESTO NJIH?

Zbog pogrešaka suspendirano čak 13 sudaca!

Kako bi spriječili takve mjere u budućnosti, IO HNS je imenovao Dragutina Karla Poljaka instruktorom za provođenje Uefine sudačke konvencije
 Ronald Goršić / Cropix

Da je nered u sudačkoj organizaciji jedan od gorućih problema nove garniture u Rusanovoj ulici, i nije neka novost. U nedavnoj šetomjesečnoj inventuri Šukerova rada upravo su problemi sa sucima bili neoboriv argument onih koji su novome predsjedniku HNS-a pokazali palac prema dolje.

Ali, “ipak se kreće”... IO HNS-a je na sjednici u petak, na prijedlog sudačke komisije, suspendirao čak 13 sudaca Prve i Druge HNL zbog propusta tijekom jesenskog dijela sezone. Glavna je zamjerka količina pogrešaka i izostanak dosljednosti u primjeni Pravila nogometne igre. Tako su s A liste Prve HNL do daljnjeg suspendirani Andrej Burilo, Alen Gerek i Dalibor Mlakar, dok su im se s B liste pridružili Hrvoje Barišić, Dražen Pejić i Ivica Radošević. S A liste 2. HNL suspendirano je čak pet sudaca ( Elez, Fratrić, Franolić, Knez i Sušac), a s B liste Batinić i Ratković.

Kako bi spriječili takve mjere u budućnosti, IO HNS je imenovao Dragutina Karla Poljaka instruktorom za provođenje Uefine sudačke konvencije, a Poljak bi se trebao baviti i edukacijom sudaca te njihovim novačenjem.

No, i nije među sucima baš sve u sivim tonovima. Za pohvalu je što je Hrvatska imala dva suca u Ligi prvaka ( Strahonja, Bebek), a veliko priznanje dobile su Sanja Rođak Karšić koja je sudila na U-20 SP-u te posebno Lada Rojc koja je ovog ljeta dijelila pravdu na OI u londonu. A da Poljak razmisli o opciji priključivanja dviju dama u elitni razred HNL-a?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 09:35