TAJNA VELIKANA

ŠOKANTNA BIOGRAFIJA O LENNONU 'Kad mu je policajac pregazio majku zamrzio je cijeli sustav'

Juliu Lennon pregazio je policajac Eric Clague koji se tek učio voziti, a John Lennon je bio siguran da je Clague bio pijan. Zbog te tragedije se promijenio i zamrzio establishment, a posebno policiju, piše u novoj biografiji

Johna Lennona zauvijek je obilježila tragična smrt njegove majke, a činjenica da ju je pregazio policijac koji u trenutku nesreće nije bio na dužnosti pojačala je njegovu mržnju prema establishmentu, tvrdi Mark Lewisohn u novoj biografiji o poznatom Beatlesu koja će uskoro biti objavljena.

Julia Lennon poginula je 1958. nakon što ju je udario automobil dok je prelazila cestu. To je bio strašan udarac za Johna koji je sa svojom majkom imao ambivalentan odnos koji se upravo u to vrijeme počeo popravljati. Kada je imao pet godina ona ga je dala svojoj sestri na čuvanje. Kasnije njihov odnos se počeo popravljati i upravo u vrijeme njezine smrti John je živio s njom i njezinim novim partnerom.

"Ta nesreća slomila mu je srce", napisao je Lewisohn.

Juliu Lennon pregazio je policajac Eric Clague koji se tek učio voziti i nije smio biti sam u automobilu. Lennon je bio siguran da je Clague bio pijan, iako to istraga nije utvrdila, i zbog cijele tragedije se promijenio, kako piše u biografiji, te zamrzio establishment, a posebno policiju.

Julian i Sean Lennon pomirili se u RH

"Postao je ciničan, grub. Njegovo poštovanje za autoritet, a posebno za policiju, potpuno je nestalo. Tamo gdje su drugi vidjeli zakon i red, on je vidio licemjernu hijerarhiju", napisao je biograf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:02