TUČNJAVA U ŽUPANJI

Rezime sukoba Torcide i policije: Ozlijeđena trojica policajaca, uhićeno 11 osoba

Jučerašnji nogometni sraz između NK Graničar i HNK Hajduk zasjenili su sukobi
Sukob navijača i policije u Županji
 MUP/Screenshot

Uoči jučerašnjeg nogometnog sraza između NK Graničar i HNK Hajduk na nogometnom stadionu u Županji, u okršaju navijača i policije, ozlijeđena su tri policijska službenika. Policajci su zadobili lakše ozljede i to dok su primjenjivali sredstva prisile nad navijačima van kontrole.

Rezime tog sukoba koji je zasjenio samu utakmicu oko 14.55 sati je uhićenje šest osoba starih između 19 i 26 godina nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.

Sva šestorica, od kojih je pola iz Dalmacije a pola iz Slavonije, zaradila su optužne prijedloge zbog nedopuštenog ulaska u prostor gledatelja čime su se ogriješili o članak 4. st.1.točke 10 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, dok su trojica zaradila i prijave zbog kršenja članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Na sve to, 22-godišnjak iz Slavonije kazneno će odgovarati i za napad na službenu osobu.

Ni nakon utakmice uzavrele navijačke strasti se nisu smirile jer su oko 17.15 sati policajci spriječili sukob okupljenih navijača kod autobusnog kolodvora i zbog toga je u policijske prostorije privedeno pet osoba starih između 17 i 33 godine s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Također, policajci su pronašli i zabranjene predmete kod pojedinaca. Zbog posjedovanja teleskopske palice i papar spreja, optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima zaradio je 19-godišnji mladić. U zoni kod autobusnog kolodvora pijani 33-godišnjak je zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca odveden prvo na otrježnjenje nakon čega će i protiv njega biti podnesena dva optužna prijedloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 06:17