VELIKI INTERVJU

Tomašević u Hanza TV studiju o svojim gradonačelničkim ambicijama i mogućoj SDP-ovoj podršci

‘Nikako ne bi bilo dobro da gradonačelničko mjesto osvoji kandidat HDZ-a jer ta stranka u Skupštini podržava Bandićevu politiku‘
Tomislav Tomašević
 Jutarnji

Zakon o obnovi grada Zagreba neće biti donesen prije kraja kolovoza ili početka rujna jer će se o njemu u Saboru raspravljati u dva čitanja. Prvo bi trebalo biti već idući tjedan, a drugo kada se zastupnici vrate u klupe nakon ljetne stanke što bi značilo da će ipak u kolovozu otići na kolektivni godišnji odmor unatoč najavama da će im cijelo ljeto biti radno.

Otkriva nam to saborski zastupnik platforme Možemo i Zagreb je naš Tomislav Tomašević koji bi volio da zakon što prije ugleda svjetlo dana kako bi građani čiji su domovi stradali mogli računati na značajnu financijsku pomoć države u obnovi.

No, Tomašević priznaje da ne zna što će pisati u HDZ-ovom prijedlogu tog zakona te se može samo nadati da će vladajuća stranka održati svoja predizborna obećanja. Iako će plaću ubuduće primati u Saboru, Tomašević će, kaže, i dalje biti zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i neće staviti u drugi plan gradsku politiku jer se na lokalnim izborima iduće godine planira kandidirati za gradonačelnika Zagreba.

Naglašava kako neće biti lak posao s te funkcije smijeniti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića i stoga smatra dobrom idejom da ga kao kandidata ljevice podrži i SDP iz čijih redova sve glasnije dolaze takve najave budući da za sada nemaju jakog vlastitog kandidata.

Prema njegovom mišljenju, nikako ne bi bilo dobro da gradonačelničko mjesto osvoji kandidat HDZ-a jer ta stranka u Skupštini podržava Bandićevu politiku. Da postane gradonačelnik, Tomašević bi razvijao tramvajsku mrežu, a vjeruje da bi bilo financijski prihvatljivije graditi novi stadion nego obnavljati postojeći u Maksimiru.

Također bi inzistirao na odvojenom sakupljanju otpada u kućanstvima i smatra da su i Andrej Plenković i Davor Bernardić jasno svima dali do znanja koliko im je stalo do ekologije kada su u predizbornoj debati priznali da ne znaju ni koje su boje vrećice za biootpad i plastični otpad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:43