DETALJI IZAŠLI U JAVNOST

17-GODIŠNJAKINJA POGINULA U UŽASNOJ TRAGEDIJI Skakala je s mosta, instruktor je loše pričao engleski pa je pogrešno čula uputu...

Do zabune je došlo jer je instruktor rekao "No jump" ("Ne skočiti"), umjesto "Don't jump" ("Nemoj skočiti"). Djevojka je umjesto "No Jump" zbog izgovora čula "Now jump" ("Sad skoči").
 VIRAL / YouTube

Nizozemska tinejdžerica Vera Mol poginula je u nesreći tijekom skakanja s mosta uz pomoć užeta, tzv. bungee jumpinga, dok je bila na odmoru u Španjolskoj. Detalji iz strašne tragedije iz 2015. godine izašli su u javnost nakon što je tvrtka koja osigurava uslugu skakanja s mosta priznala da se radilo o velikom nesporazumu, i da su uveli dodatne mjere kojima provjeravaju sposobnost instruktora koji pripremaju ljude na skok.

Workers in the nuclear reactor of the nuclear power plant that will be dismantled in Muelheim-Kaerlich, Germany, May 22, 2017. Picture taken May 22, 2017. REUTERS/Thilo Schmuelgen - RTS16NGO
VIRAL / YouTube
Djevojka je skočila u smrt jer je pogrešno shvatila instruktora u Španjolskoj koji je loše govorio engleski

Djevojka je, naime, u trenutku kad je trebala skočiti s mosta pogrešno shvatila instruktora. On je slabo pričao engleski jezik, pa ju je upozorio da "još ne skoči", budući da je tek zavezao uže za nju, ali još nije uže na drugom kraju privezao za most Cabezon de la Sal u Cantabriji, prenosi Daily Mail.

Do zabune je došlo jer je instruktor rekao "No jump" ("Ne skočiti"), umjesto "Don't jump" ("Nemoj skočiti"). Djevojka je umjesto "No Jump" zbog izgovora čula "Now jump" ("Sad skoči"). Uslijedila je prerana smrt na najtragičniji način - skokom s visine u preplitku rijeku ispod mosta.

Da bi sve bilo gore, ona nije smjela niti skakati jer je bila maloljetna, procijenili su suci istrage u Španjolskoj, zaključivši da je prvi propust bio ne provjeriti osobnu iskaznicu djevojke. Instruktor je proglašen krivim za nesreću, no još nije poznata kazna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 02:18