NIZ KRAĐA PO GRADU

'AJDE DA TI GATAM ZA KOJU KUNU...' Policija uhvatila 'gataru' koja je krala novčanike Zagrepčanima

 ARHIVA CROPIX

ZAGREB - Do sad nikad kazneno evidentirana 39-godišnja 'gatara' Z.M. mislila je da je neuhvatljiva. Od početka ljeta žiteljima metropole svojom nametljivošću da im gata, zadavala je glavobolje. Nisu znali kako da je se riješe, pa su joj davali pokoju kunu, a Z.M. je vješto koristila taj trenutak otvaranja novčanika...

Policija joj je lisice na ruke stavila početkom tjedna. Kriminalističkom obradom povezali su ju sa tri krađe u kojima se okoristila za 6000 kuna.

S valom lopovluka startala je 26.lipnja oko 17,15 sati kada je ušla u trgovinu 'Lanet' na Novoj cesti i ukrala iz izložbene vitrine smartphone. Prodala ga je i krenula dalje po starom. Ali ovoga puta je na ulici zaustavljala sredovječne prolaznice. Prva na piku 9.lipnja bila joj je u Ulici Andrije Žaje 51-godišnja Lj.B.

- Ajde da ti gatam za koju kunu - ponudila se 39-godišnja kradljivica prolaznici kojoj nije bilo do gatanja, ali joj je odlučila pomoći novčano. Uzela je novčanik iz torbe i čim ga je otvorila, 39-godišnjakinja drznica se sama poslužila sa 250 kuna te pobjegla niz ulicu.

Par stotina metara dalje slična priča. Zaustavila je 50-godišnju L.Ž. i zamolila ju neki sitniš.

Čim je izvadila novčanik i otvorila ga, kradljivica joj je izvukla preko 1500 kuna i otrčala u nepoznato. Pokradene građanke su izvijestile policiju koja joj je nakon tri mjeseca stala na kraj. Uz odgovarajuću prijavu predana je pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 14:20