ZARADILI PRIJAVU

Australci lažno prijavili da su opljačkani u Splitu

Policajcima su objasnili da ih je u šetnji gradom zaustavilo nekoliko mladića, koji su prijetili te uzeli nakit, novac i mobitele.
Osijek, 250811.Policijski sluzbenici Tomislav Corluka i Zeljko Vrankovic izveli su pokaznu vjezbu u tramvaju kako bi upozorili gradjane na koje sve nacine lopovi (djeparosi) operiraju odnosno kradu po tramvajima i na stajalistima. Foto: Dorian Horvat / CROPIX
 Dorian Horvat / CROPIX

SPLIT - Dvoje turista iz Australije lažno su prijavili da su opljačkani u Splitu. Muhamed K. (38) i Maree B. (29) u ponedjeljak su došli u policijsku postaju i prijavili da su ih prethodnu noć u centru grada opljačkali.

Policajcima su objasnili da ih je u šetnji gradom zaustavilo nekoliko mladića, koji su prijetili te uzeli nakit, novac i mobitele. Muhamed i Maree su procijenili da je vrijednost ukradenih stvari veća od šest tisuća kuna.

No, otkriveno je da turisti uopće nisu opljačkani, nego su vjerojatno pokušali prevariti osiguravajuće društvo u Australiji.

Od naše su policije tražili da im izda potvrdu da su opljačkani, kako bi mogli dobiti naknadu od osiguranja.

Umjesto potvrde "dobili" su kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja razbojništa te su dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 11:38