ISPOVIJEST PUTNICE

AUTOBUS SMRTI ‘Usred noći smo stali na autoputu, a vozači su se zamijenili. Tada je počeo kaos!’

Panično sjećanje putnice otkriva kako je autobus, nakon što je volan preuzeo Ante Jokić, počeo opasno krivudati cestom

Novi detalji o stravičnoj nesreći u Italiji otkrivaju još mračniju priču od one za koju se dosad znalo. Naime, prema svjedočanstvima ljudi koji su bili u autobusu, koja vam ekskluzivno donosi Jutarnji, u jednom su se trenutku vozači zamijenili.

Relaciju od Zagreba do Trsta, kako nam otkrivaju putnici, odvozio je vozač Darko toursa - Hrvoje. Nakon Trsta, i to već pošto su ušli na autocestu za Veneciju, volan je ustupio djelatniku Hrvatske vojske Anti Božiću Jokiću (40).

Sporna zamjena

- Evo, ajde sad ti probaj malo - navodno je rekao Hrvoje haveovcu Božić Jokiću pa su autobus zaustavili na zaustavnom traku autoceste kako bi zamijenili mjesta i uloge.

- Zar je zamjena vozača hitna stvar pa da se mijenjaju na zaustavnom traku u mrklom mraku? Čim je Ante uzeo volan u ruke, autobus je još više plesao. Kad sad vrtim film unazad, točno je vidljivo kako mu je bus bježao cijelo vrijeme.

Kiša na putu

Svako malo je doticao onu desnu vibrirajuću traku pa je naglo okretao volan. Dalo bi se to protumačiti i kao nemogućnost kontroliranja volana, a ne samo da je u pitanju bio san koji ga je naglo uhvatio. U jednom je trenutku, kad smo prošli Veneciju, u autobusu ugasio i svjetla i radio - prisjeća se panično jedna od putnica autobusa smrti. Dodala je kako vozačima u prilog nije išla ni kišica koja je lagano rominjala.

Nakon što je Jutarnji ekskluzivno otkrio da je autobusom upravljao čovjek koji je, zapravo, vanjski suradnik autoprijevozničke tvrtke, i to na crno, putnici koja nam se obratila još se više sledila krv u žilama. I vlasnik autobusa i vlasnik agencije nakon nesreće su im, ističu, pokušavali prodati razne priče samo da ih umire.

Priče vlasnika

- Vlasniku autobusa sam rekla da smo od Rijeke do Trsta na katu letjeli kao krumpiri te da nas je drugi vozač manijakalno dalje vozio od Trsta pa sve do slijetanja s ceste kod Ferrare. No, rekli su nam samo da će sve biti u redu i da će nam pokloniti novi put u Rim. Ma kako može biti u redu? A svoj kofer s vrijednostima još nisam dobila nazad. On je jednostavno nestao, a rekli su nam da su cijeli autobus ispraznili i poslali ga na vještačenje - ističe još ogorčeno jedna od putnica koja je svoju vožnju autobusom smrti započela na Vratima Jadrana, sat vremena prije ponoći 30. travnja.

Bolje da je vozio bus na crno nego stalno krao

Uspjeli smo razgovarati i s obitelji potresenog vozača koji je jučer stigao u Hrvatsku, te je odmah primljen u bolnicu u stanju šoka.

- Što da vam kažem? O njemu kao čovjeku imam samo riječi hvale! Pa zar bi itko išao bezveze raditi i izbivati iz familije ako nije neka potreba? Bolje da je radio nego da je krao, kao što je to praksa - kratko je poručio član obitelji iz Antina rodnog Čvrljeva, ne želeći ništa drugo komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 19:19