KRIJUMČARENJE LJUDI

Bajakovo: Bugari pokušali prošvercati 12 Afganistanaca u Hrvatsku

Jučer, 31. srpnja u 2.30 i 2.50 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“ pri ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski i carinski službenici kontrolirali su dva teretna automobila, bugarskih registracijskih oznaka, kojim su upravljali 51-godišnji i 57-godišnji bugarski državljani, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Izvršenom kontrolom i obavljenim očevidom, u tovarnim prostorima teretnog vozila, u svakom vozilu pronađeno je po šest državljana Afganistana. Daljnjim istraživanjem utvrđeno je da je svih 12 Afganistanaca nezakonito prešlo državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.

Nadalje, 51-godišnji i 57-godišnji bugarski državljani, uz kaznenu prijavu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, jutros u 8 sati, predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 06:24