NESREĆA U SELCU

Baka je nakon pada plakala i vikala: Beba! Beba! Gdje je beba? Pala sam na dijete...

Jurica Strmečki, koji je prvi pozvao Hitnu pomoć, ističe da se nesreća ne bi dogodila da je na šetnici uz plažu postojala ograda
 Rijeka.in

Očevici su zanijemili kad se 68-godišnja H. B. s petomjesečnom bebom u rukama zaljuljala i sa zidića ispred hotela Amabilis u Selcu pala na plažu.

Dogodilo se to u nedjelju oko 11 sati, a svjedoci su ostali dovoljno pribrani da baki i unučici priteknu u pomoć i pozovu Hitnu. S puknućem kralješka i potresom mozga baka je zadržana u riječkom KBC-u, a beba je puštena na kućnu njegu jer je srećom samo lakše ozlijeđena.

Tema dana

O nesreći za koju većina optužuje gradske vlasti jer nisu osigurale prilaz plaži i jer na spornoj šetnici, koja je zapravo jednosmjerna ulica, nema nikakve ograde, ne prestaje se pričati. Pad bake i bebe, kažu očevici, vidjela je i njezina kći koja je drugo dijete držala za ruku. Hitnu je pozvao Jurica Strmečki i 11 minuta prenosio upute turistu koji je spašavao bebu.

- Dok sam čitao novine, tri metra od mene na ležaljke danske obitelji pala je gospođa s bebom u ruci. Baka je bebu maksimalno zaštitila od ozljeda. Bila je u šoku i trpjela bolove i stalno vikala: ‘Beba, beba! Gdje je beba? Pala sam na dijete’. Sigurno joj se zavrtjelo u glavi. Zvao sam Hitnu te Dancima prevodio na engleski liječničke upute.

Ostao pribran

Polijevali smo gospođu vodom da dođe sebi. Ruka joj je bila krvava, porezala se. Žena koja je bila s njima i držala sinčića uzela je bebu na ruke. Nije prestajala plakati. Hitna je došla najprije po bebu.

A po gospođu je došla druga Hitna pa sam im pomogao nositi je po stepenicama - govori skromno za Jutarnji list Jurica Strmečki, koji je ostao pribran unatoč šokantnoj situaciji. Na toj rivijeri Strmečki ljetuje više od 30 godina i ističe da se nikad ništa slično nije dogodilo unatoč nedostatku ograde koja bi dijelila plažu od ceste.

Hoće li ova nesreća potaknuti institucije da poduzmu nešto za sigurnost turista, pokazat će vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:53