IZJAVA NA FACEBOOKU

BBB-ovac IZA REŠETAKA Krunoslava Borovca nazvao 'pandurskom svinjom' pa prijetio smrću njegovoj djeci

'Ma to mi navijači uvijek tako u afektu reagiramo', kaže prijatelj uhićenog člana BBB-a

Navijač Dinama, Domagoj Cvetković, u ponedjeljak je pritvoren zbog prijetnje Krunoslavu Borovcu, načelniku sektora policije Ravnateljstva policije, poslane preko Facebooka.

Dvadesetdevetogodišnji navijač na svom je profilu objavio vijest o Borovčevoj izjavi uz komentar u kojem je Borovca nazvao “pandurskom svinjom” i dodao prijetnju njegovoj djeci.

Stroga kazna

Komentar je objavljen 24. studenog, istog dana kada je i održana konferencija za novinare na kojoj je Borovec objasnio tko je i kako napravio “crnu listu” navijača koji nisu smjeli ući na derbi Dinamo - Hajduk. U ponedjeljak je pak, zbog tog komentara, završio kod suca Županijskog suda u Zagrebu, gdje je ispitan, a zatim i u pritvoru jer se sudac pozvao na opasnost od ponavljanja djela. Slučaj je predan Državnom odvjetništvu. Zbog prijetnje službenoj osobi, prijeti mu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Domagoj Cvetković se inače i sam nalazi na MUP-ovoj listi huligana, a već je i kazneno evidentiran zbog prekršaja vezanih uz navijački huliganizam.

Krunoslav Borovec u ponedjeljak nije htio komentirati ništa vezan uz ovaj slučaj, no Jutarnjem se javio navijač koji se predstavio kao Domagojev prijatelj i koji tvrdi da njih dvojica zajedno odlaze na utakmice.

‘Bilo je u afektu’

“Ma to mi navijači uvijek tako u afektu reagiramo. Trpa nas se sve u isti koš, a nismo svi isti. Pogledajte samo što je od Dinama napravljeno. Ni mene se ne pušta na utakmice, na stadione. Divljao sam i divljat ću i dalje dokle god Mamić i ekipa ne odu”, poručio je Domagojev prijatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:23