POŽAR U SUSEDGRADU

Benzinom polio krov garaže pored kuće pa ga zapalio: ‘Bio je pijan te smo ga odvezli u bolnicu‘

U kući pored plamteće garaže nalazila se 80-godišnjakinja koja je na vrijeme izašla van i u šoku promatrala prizor

Ilustracija

 Davor Pongracic/Cropix

Malu ulicu u zagrebačkom Susedgradu noćas su dva sata nakon ponoći uzbunili vatrogasci i policija.

A sve zbog jednog muškarca, 55-godišnjeg stanara Ozaljskog puta koji je pod utjecajem alkohola odlučio zapaliti garažu pored kuće u kojoj živi. Zagrebački vatrogasci su se odmah odazvali na intervenciju te ugasili vatru koja je već počela hvatati i krov i time spriječili njezino daljnje širenje, a policija je u neposrednoj blizini zatekla osumnjičenog kojem je izmjereno 2,08 promila.

Provodeći istraživanje te u razgovoru sa njegovom 80-godišnjom majkom je utvrđeno da je 55-godišnjak benzinom iz neutvrđenog razloga polio krov garaže i zapalio ga. U vrijeme buktinje umirovljenica nije bila u objektu već je uspjela izaći van i nije ozlijeđena.

Danas će na mjestu događaja policija provesti očevid, a osumnjičeni još uvijek nije podvrgnut kriminalističkom istraživanju jer su ga, nakon što je doveden u službene prostorije policije, ubrzo prevezli u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu kako bi mu se pružila liječnička pomoć.

Slučaj policija trenutno vodi kao dovođenje u opasnost života i imovine, a hoće li za to kazneno djelo 55-godišnjak na kraju i biti prijavljen, biti će poznato po dovršetku istraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 19:06