LOPOV REKORDER

BESRAMNIK Godinu je dana potkradao najranjivije u društvu, terete ga za čak 93 zlodjela

Djakovacka Breznica, 110912.Zbog katastrofalnih uvjeta u kojemu je zivjelo 129 psihickih bolesnika Ministarstvo socijalne politike zatvorilo je Dom za psihicki bolesne odrasle osobe u Djakovackoj Breznici.Svih 129 psihickih bolesnika je autobusima hitno premjesteno u pet domova za psihicke bolesnike diljem Hrvatske.Na fotografiji:Hodnik doma.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

ZAGREB - Uporni i vrlo marljivi lopov M.R. (44), inače bosanskohercegovački državljanin, od početka godine preživljava u Zagrebu zahvaljujući lopovluku.

Od siječnja pa sve do sredine prosinca, na području metropole počinio je čak 93 kaznena djela, mahom krađe i računalne prijevare. Okoristio se u konačnici za 'samo' 55.800 kuna koje je investirao u plaćanje stanarine i režija u unajmljenom stanu, kao i za sitne zadovoljštine. Služba općeg kriminaliteta stala mu je na kraj nakon iscrpne obrade. Priveli su ga i 'izrešetali' pitanjima, a sve je rezultiralo impozantnim brojkama - dovodi ga se u vezi s 49 krađa i 44 računalne prijevare!

Što je točno radio? Stranac iz susjedne zemlje danima je šetao gradskim ulicama. Obilazio je sve zdravstvene ustanove od KBC Rebro i KB Merkur preko Sveučilišne klinike Vuk Vrhovec, KB Sestre Milosrdnice, KB Sveti Duh, KBC Zagreb pa sve do KBC Šalate i Doma zdravlja Siget.

Posjetio je i niz osnovnih i srednjih škola te veleučilišta, dječjih vrtića, knjižnica, ugostiteljskih objekata. Gurao se u masi ljudi koje je potkradao.

Operirao je na potezu od Črnomerca i Maksimira preko Novog Zagreba pa sve do Velike Gorice. Prisvajao si je tuđe novčanike u kojima su osim novca bile i bankovne kartice. U većini su se nalazili i PIN-ovi što mu je uvelike omogućilo da na bankomatima i podigne novac. Uglavnom je to činio odmah nakon krađe i prije nego što su pokradeni građani shvatili da im nedostaju novčanici.

Taj 44-godišnji dugoprstić iz BiH besramno je krao ranjivije slojeve društva poput pacijenata u bolnicama i školarce, a ispražnjene novčanike je bacao u kontejnere za smeće.

Iako je trenutno smješten u ćeliju remetinečkog pritvora, nad njim se obrada i dalje nastavlja jer postoje indicije da postoji još niz (ne)djela i po drugim policijskim upravama, ne samo zagrebačkoj. Navodno su mu istražitelji već neko vrijeme 'dahtali' za vratom, ali uvijek su bili 'korak do uhićenja' jer je mijenjao stanove i zametao tragove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 09:27