LAŽNO PREDSTAVLJANJE

Bivša glasnogovornica splitske policije optužena za krivotvorenje diplome

U autentičnost diplome se posumnjalo u studenom 2011. godine kada je okrivljenica zatražila premještaj unutar istog ministarstva pozvavši se na tu diplomu.
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

ZAGREB - Protiv bivše glasnogovornice splitske policije Marine Kraljević Gudelj zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu zbog krivotvorenja isprave, odnosno nabavljanja i korištenja lažne diplome Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Iako nije izrijekom navelo o kojoj je osobi i fakultetu riječ državno odvjetništvo je na svojim internetskim stranicama objavilo da je okrivljena, rođena 1973. od zasad nepoznate osobe pribavila krivotvorenu diplomu "o stečenoj stručnoj spremi sedmog stupnja i stručnom nazivu profesora engleskog jezika i književnosti i etnologije".

"Okrivljenica je navedenu diplomu koristila prilikom zapošljavanja u jednom ministarstvu kao i prilikom raspoređivanja na druga radna mjesta unutar tog ministarstva za koja je potrebna visoka stručna sprema, a u autentičnost diplome se posumnjalo u studenom 2011. godine kada je okrivljenica zatražila premještaj unutar istog ministarstva pozvavši se na tu diplomu", navodi se u priopćenju.

Zbog krivotvorene diplome bivša glasnogovornica već je otpuštena iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) u srpnju prošle godine, a rješenje je donio ministar Ranko Ostojić nakon službenog dopisa Filozofskog fakulteta da ona nije u evidencijama diplomanata.

U MUP-u su tada pojašnjavali da joj je služba prestala po sili Zakona o državnim službenicima, no Marina Kraljević-Gudelj i dalje je tvrdila da nije krivotvorila diplomu te da će se boriti kako bi dokazala da nije kriva.

Navodno krivotvorenje otkriveno je tijekom sigurnosne provjere za ured Vijeća za nacionalnu sigurnost u koji je Kraljević-Gudelj trebala prijeći. Navodno je otkriveno da je pod brojem njene diplome upisana druga osoba, a po medijskim izvješćima Kraljević-Gudelj nitko nije zvao na razgovor i nije imala mogućnost obrane te je otkaz dobila bez najave i saznanja da se protiv nje vodi bilo kakav postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:26