POVUČENIJI OD VEĆINE

Bivša profesorica Edija Mišića: Zbog problema u ponašanju razgovarao je sa stručnim službama

- Ne mogu vjerovati da je Edi ubojica. Hajde da ste mi rekli da ima problema s drogom, da je nešto ukrao..., ali da je ubio Meksikanku na Marjanu, to je stvarno previše, kazala je profesorica splitske Prirodoslovno-tehničke škole koju je od 1999. do 2003. pohađao i Edi Mišić za Slobodnu Dalmaciju.

- Dobro ga se sjećam, bio je zgodan, crn, markantan đak. Šokirana sam da bi on mogao biti ubojica. Bio je učenik prve generacije ekoloških tehničara i maturirao je 2003. godine, kao učenik 4. a razreda. Bio je bistar momak, ali već u toj dobi problematična ponašanja...

Ma nisu to bile neke strašne stvari, nešto što tinejdžeri u toj dobi ne rade, ali ipak pamtim da je zbog problema u ponašanju razgovarao sa stručnim službama, a pozivali smo mu i roditelje u školu - rekla je bivša profesorica Edija Mišića, te dodaje kako su njegovi roditelji u to vrijeme dobro surađivali s djelatnicima škole, s ciljem da ga se izvede na pravi put.

Na upit o tome kakve je to probleme Edi Mišić u školi pravio, pa su mu zbog toga pozivali roditelje, odgovara da su, koliko pamti, posrijedi bili konflikti s drugim učenicima.

- Međutim, ništa strašno. Nije on bio nešto agresivan, nego onako više jedan dišpet, nepristojnost - kazala je profesorica Prirodoslovno-tehničke škole.

Premda je u vrijeme dok je pohađao osmoljetku bio sasvim uzoran đak, a bilo je to tijekom devedesetih u splitskoj OŠ “Split 3”, ravnatelj te škole Zdravko Delaš odmah se sjetio Edija Mišića.

I on je šokiran što je nekadašnji učenik njegove škole ubojica s Marjana.

- Ma da ste mi to rekli za bilo kojeg učenika moje škole, pa čak i one koji su bili najproblematičniji, iznenadio bih se, a kamoli za njega...

Pamtim ga kao crnoputog, fizički snažnijeg dječaka koji je u toj dobi često boravio u školskoj gimnastičkoj dvorani.

Tamo je puno trenirao, a našu školu je predstavljao na sportskim natjecanjima, mislim u nogometu i atletici - kazao nam je Zdravko Delaš.

Dalje kaže kako je u toj dobi Edi Mišić bio najnormalnije dijete, da nikada nije bio na stručnoj obradi zbog problema u ponašanju, a zbog njega nikada nisu sazivane sjednice razrednog i učiteljskog vijeća...

- Tijekom osnovne škole Edi Mišić ni po čemu nije “stršio” u odnosu na svoje vršnjake, čak mi se čini da je bio povučeniji od većine... A što mu se poslije dogodilo, tko će znati - rekao je Zdravko Delaš za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 06:46