SVE ZBOG POSLA...

BIVŠI ČELNIK A-HSP-a KOJI JE UBIO IZ OSVETE NE SMATRA SE KRIVIM Supruga nije htjela svjedočiti, a sin žrtve iznio detalje o svađi

Vlado Turudić

Suđenju bišemu čelniku A-HSP-a Vladi Turudiću optuženom da je iz bezobzirne osvete u studenome 2016. ubio umirovljenika Đorđija Burića (85), inače svekra ministrice sadašnje vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić, počelo je jutros na zagrebačkom Županijskome sudu čitanjem optužnice.

- Ne smatram se krivim - rekao je Turudić očitujući se o navodima optužnice koja ga tereti da je Burića s nekoliko hitaca iz pištolja likvidirao, jer Burićev sin nije zaposlio Turudićevoga sina u svojoj tvrtki.

Turuduićeva supruga, koja je jučer trebala svjedočiti u postupku, uzela je blagodat rekavši da je previše psihički slaba da bi dala iskaz.

- Gospođo sutkinjo, Vlado je strašno bolestan i njemu nije mjesto u zatvoru već u bolnici - samo je rekla sutkinji.

Sin ubijenoga, Branko, rekao je kako je Turudićeva supruga kod njega radila kao spremačica niz godina, i da se ukazala prilika da se na mjestu skladištara zaposli njezinoga sina.

- Prvi put mi je tada, iako smo se poznavali godinama, rekla kako sin malo slabije čuje. Ja sam joj rekao da se javi, a on je došao na razgovor s tatom Vladom Turudićem - ispričao je Burić dodavši međutim da se Turudićev sin nije snalazio u skladištu.

- Htio sam mu pomoći i nitko kod mene nije dobio otkaz, ali za rad u skladištu potrebno je puno komunicirati. Nije se snalazio i ja sam je oko 16 sati nazvao i rekao da mi je žao. Idućeg dana nije se pojavila kod nas u kući, a kada ju je moja supruga zvala nije se javljala - rekao je Burić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:17