ŽIVIO S LEŠOM MAJKE 4 GODINE

BIVŠI ŠEF EKIPE ZA OČEVIDE O ZAGREBAČKOM PSIHU 'Prvo bih posumnjao na ubojstvo. Sasvim je moguće da je na Trešnjevci počinjen savršeni zločin!'

Branko Lazarević
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Adela Novak, rođena 1925. godine, koja je više od četiri godine bila mrtva u stanu na I. katu Brozove ulice na Trešnjevci, što je otkriveno prošlog četvrtka i zbog čega je prijavljen njezin sin, mogla je biti i ubijena a da se to danas više ne može dokazati pa bi to mogao biti i savršen zločin. Tvrdi to Branko Lazarević, umirovljeni inspektor Policijske uprave zagrebačke, koji je tijekom dugogodišnje karijere i kao šef Ekipe za očevide obavio više tisuća očevida.

- Da nisam u mirovini, prvo bih posumnjao da je žena ubijena. Mogla je biti zadavljena, ugušena, ubijena nožem ili nekim predmetom da se to sada više ne može dokazati. Čudi me, a nemam razloga ne vjerovati, kad je žena koja je htjela u policijskoj postaji prijaviti da joj je sumnjivo što nema njihove susjede, da policajci nisu to išli provjeriti. Budući da je prema onome što je objavljeno u medijima ostao samo kostur žene, sada bi se na ubojstvo moglo posumnjati samo ako ima nekih tipičnih ozljeda, primjerice da joj je smrskana lubanja, iz koje bi se dalo sudskomedicinski zaključiti da je usmrćena nekim predmetom.

A što se tiče reakcije policije, a nemam razloga sumnjati u verziju koju je iznijela susjeda Adele Novak, da nisu zaprimili prijavu jer nije član obitelji, mogu reći - pa nigdje u zakonu ne piše da sumnju u nestanak mogu prijaviti samo članovi obitelji. Kao što nigdje ne piše da od nestanka treba proći najmanje 24 sata da bi se zaprimila prijava. Prva je stvar, kad se radi o nestanku, da treba posumnjati da je nestala osoba ubijena i prvo treba provjeriti te okolnosti. Podsjetit ću samo na neke jako poznate slučajeve, kao što su nestanci Anđele Bešlić i Antonije Bilić za koje se ustanovilo da su bile ubijene - kaže umirovljeni inspektor.

Lazarević iznosi i sumnje u sinovljevu verziju, koji je policiji rekao da nije imao novca za pogreb. - Njegova majka primala je mirovinu, susjedi su mu, kad su se raspitivali za nju, nudili i neku pomoć. Da nije imao novca, sigurno bi mu netko od susjeda pomogao ili bi se za to pobrinule nadležne službe - rekao nam je Branko Lazarević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:52