IZGRED U SPLITSKOM HEMINGWAYU

BRUTALAN NAPAD U SPLITU Sedam djevojaka na plesnoj večeri za mlade tuklo druge dvije nogama u glavu i bubrege!

NOVO 11:40 Dvije maloljetnice osumnjičene su za napad na 17-godišnjakinju, koja je zbog ozljeda zadržana na opservaciji u splitskoj bolnici, izvijestila je danas splitska policija.

U subotu su 17-godišnjakinju oko 22 sata u diskoklubu a zatim i vani napale dvije djevojke u dobi od 17 i 16 godina. Napadnutoj djevojci je u pomoć priskočila 15-godišnjakinja, koja je također pritom zadobila udarce.

Napadnuta djevojka je zatražila pomoć u bolnici, a kasnije iste večeri i 15-godišnjakinja, kojoj su utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Policija još ne zna motive napada.

--------------------------------------------------

Splitski klub Hemingway u subotu je bio poprište grubog okršaja maloljetnica . Na plesnoj večeri za mlade, popularnim matinejama koje počinju u 19.00 i završavaju oko 22.30 sati, dvije su maloljetnice napale druge dvije malodobne djevojke.

“Dvjema napadnutim djevojkama pružena je liječnička pomoć. 15-godišnjakinja je dobila lakše tjelesne ozljede i puštena je kući, a 17-godišnjakinja je zadržana u bolnici na promatranju. Još se provodi kriminalistička istraga nakon koje ćemo znati hoće li biti podnesena prekršajna ili kaznena prijava”, izjavila je Željka Radošević iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Otac napadnute 17-godišnjakinje s kojim smo razgovarali u trenutku kad su splitski liječnici provodili obradu nad djevojkom uzbuđeno je komentirao: “Moja kći je sjedila u klubu s dvije prijateljice, u toj gužvi i buci prišla im je grupica od 6-7 djevojaka i mladića koje one ne poznaju i dvije djevojke su ih stale provocirati. Ona je nakon kraćeg vremena pokušala ustati sa stolice i otići, no djevojke su je grubo vraćale na stolicu.

Prijateljica joj pomogla

Kad je digla ruku ne bi li se zaštitila, napadačica ju je bacila na pod i počela tući nogama. Dobila je udarce koljenom u obraz, u jagodičnu kost, izgubila svijest… Napale su i njezinu prijateljicu koja joj je pokušala priskočiti u pomoć. Potom su ih razdvojili neki dečki. Poslije su iste djevojke još jednom napale moju kćer na izlazu iz kluba zadavši joj udarce u potiljak i bubrege.

Je li sada red da i Split ima svog Luku Ritza? Jer, eto i Zagreb i Split imaju ridikule od gradonačelnika, i Zagreb i Split imaju pucnjave po predgrađima i sve iste probleme, pa sad valjda i Split još treba Luku Ritza? Samo što ćemo mi, da budem sasvim ironičan, za tučnjavu i ultimate fight imati djevojke, nema više rodne diskriminacije ni u tome. Nije da odobravam ovakve izgrede ni među muškarcima, jasno.

Disko-večer za mladež

Ovoga nikad prije nije bilo… Jedna je stvar to da su se cure znale počupati za kosu zbog momka, ali koljenima u glavu i bubrege, to se ne pamti. Gdje su bili zaštitari? Prvo je voditelj kluba tvrdio da se tučnjava u gužvi nije ni vidjela, a poslije je rekao da za matineje i nema zaštitare…”

Vlasnik Hemingway bara, Mario Kovačević, izjavio je te na naša potpitanja više puta ponovio da se “okršaj nije dogodio u Hemingway baru” te da oni i na matinejama imaju zašitare. U policiji nisu mogli potvrditi ime kluba u kojem se dogodila tučnjava, ali su izjavili da se “napad dogodio u noćnom klubu gdje se održavala matineja, disko-večer za mladež.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:40