ŽRTVE NEOBUZDANE PUCNJAVE U NAJLUĐOJ NOĆI

Stradalo petero djece, u Splitu slavljeniku petarda izbila oko

Petero djece, jedan maloljetnik i još tri muškarca nastradala su na području Zagreba i Splita zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima na Silvestrovo.

Teške ozljede

Pri aktiviranju petarde u Kaštel Novom u ponedjeljak poslijepodne ozlijeđeno je dvoje djece, a od toga je jedno dijete zadobilo teške ozljede te je zadržano na bolničkom liječenju. Jedan je maloljetnik iz Zagreba u ponedjeljak oko 12 sati zbog neopreznog baratanja pirotehničkim materijalom teško ozlijedio ruku, a oko ponoći od ispaljene rakete ozlijeđeno je dijete u Velikoj Kosnici.

Tijekom dočeka Nove godine na splitskoj Rivi nepoznata osoba oko 22.30 sati bacila je zasad neutvrđeno sredstvo koje je eksplodiralo, a krhotine su ozlijedile 33-godišnjeg A. R. iz Podstrane. U splitskoj bolnici ustanovljene su mu teške ozljede oka i zadržan je na Očnom odjelu. Krhotine petarde malo poslije ponoći ozlijedile su 21-godišnjaka koji je slavio Novu godinu u splitskoj diskoteci Hemingway, no on je srećom prošao s lakšim ozljedama.

Pucaju i karabitom

Ozljedu ruke je od petarde zadobio i 51-godišnjak iz Zaprešića. U subotu je 15-godišnjak u selu pokraj Bjelovara zajedno s prijateljem ispod prazne limenke stavio petardu. Uslijed eksplozije odbačena limenka 15-godišnjaka je pogodila u lice, pri čemu je teško ozlijeđen. Jedan je 14-godišnjak teško ozlijeđen kod Županje, a na području Crikvenice ozlijeđeno je još jedno dijete. U Bjelovaru je u nedjelju teško ozlijeđen i 16-godišnjak dok je pucao karabitom koji je stavio u posudu hidrofora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 15:11