TUŽNA PRIČA IZ ŠIBENIKA

Šibečaninu u požaru izgorio stan i 18 štenaca: 'Nije me briga na čemu ću spavati, nemate pojma kolko su mi psi značili'

ŠIBENIK - Ivo Tončinac, osebujni Šibenčanin i zaljubljenik u pse u nedjelju je nešto iza 19 sati u nastalom iznenadnom požaru u svome stanu u ulici Matije Gupca ostao bez većine namještaja i osobnih stvari, pri čemu je, kako nam je kazao, posebno ostao tužan kada je u nastaloj vatrenoj konfuziji i naporima vatrogasaca da ugase požar ugledao 18 mrtvih štenaca starih mjesec dana.

- Sklupčali su se jedan oko drugog i tako se ugušili - tužno nam je kazao vlasnik štenaca i njihove majke koja se spasila kao i samo jedno njeno muško štene - križanac koje je uz majku nekako pronašlo put iz vatre i prostorije prepune dima.

- Spasio sam nešto namještaja i televizor, ali za psiće je bilo kasno. Sve sam ih u naručju uspio iznijeti vani, ali nažalost već su bili zagušeni od dima. Nakon gašenja vatre, sanacije požarišta i iznošenja izgorjelog pokućstva, Ivo je potom pospremio uginule psiće u jednu poveću kutiju i tiho dodao: - Ma, nije me briga za pokućstvo i na čemu ću spavati. Nemate pojma koliko su mi oni značili. Sada ih idem sahraniti, a tek poslije ću vidjeti što mi je ostalo - dodao nam je tužno vlasnik uginuli psića pri čemu ga je na odlasku pratila kuja za kojom je pomalo šeprtljavo, ali simpatično i veselo odskakutao jedini preživjeli psić.

Prema neslužbenim informacijama prije policijskog završetka očevida, vlasnik uginulih psića koji je kazao da u trenutku izbijanja požara nije bio u stanu vidno zbunjen nije mogao dati niti suvislu izjavu o mogućem uzroku nastanka požara, ali se s dobrom sigurnošću pretpostavlja da je vatru prouzročila dogorjela voštanica u nadasve skromnom stanu ovoga inače nezaposlenog Šibenčanina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 03:23