DRSKO RAZBOJSTVO

Iz kuće oteli plijen ‘težak’ 400.000 kuna!

Susjedi kažu kako je ispred kuće danima stajao bijeli kombi u kojem je bio mladić
 Krajač/CROPIX

VIše od 400 tisuća kuna u novcu i zlatnom nakitu “osvojio” je nepoznati lopov ili, pak, više njih koji su u pola bijela dana u četvrtak počistili jedan od stanova u obiteljskoj kući u zagrebačkoj Grintovečkoj ulici.

Bez vrtoglavog iznosa ostao je 41-godišnji vlasnik N. M. koji je nakon povratka u dom oko 16.30 sati alarmirao policiju o provali. Stanari Grintovečke su u šoku. Policija ih je redom ispitivala jesu li išta vidjeli, odnosno čuli. No, osim činjenice da je ulaz u kuću, a onda i u stan sa stražnje dvorišne strane, skrivene od očiju javnosti, vanjskih tragova nema jer ih je zameo snijeg.

- Roditelji vlasnika kuće žive u Mariji Gorici. Uglavnom tijekom dana nikoga nema pa je lopov to očito iskoristio. Tu u ulici, pet metara od njihova kolnog ulaza, danima je znao stajati jedan bijeli kombi. Ponekad bih u njemu viđala jednog mladića, a kad sam pitala susjeda je li i njemu taj kombi čudan i zna li čiji je, rekao je da ne zna. Kombi je obično potiho odlazio niz ulicu. Totalno neprimjetno.

Možda je to dio ekipe koja je promatrala kretanja obitelji koju su potom pokrali - priča nam jedna od stanarki Grintovečke ulice. O susjedima malo zna, zapravo gotovo ništa, osim da im povremeno dolaze članovi obitelji iz Švicarske u podrumski stan.

Istražitelji su temeljito pregledali ispreturani stan. Izuzeli su sve tragove i s ulaznih vrata kuće i sa stana na katu. Hoće li im od koristi biti snimke nadzornih kamera s obližnjeg Konzuma koji je preko puta ulice, pokazat će istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:16