OPREMA ZA TERORISTE

RAZBIJENA MEĐUNARODNA BANDA U Hrvatskoj ilegalno nabavljali oružje i švercali ga u Sloveniju

 CROPIX

Nakon što je prošlog tjedna na riječkom području uhićen 37-godišnji muškarac koji je oružjem trgovao na veliko i potajno od lanjskog rujna, policiju je istraga odvela preko granice, sve do slovenskog Kopra.

Rezime akcije je uhićenje trojice Hrvata i trojice Slovenaca koji su uigrano i podijeljenih uloga krijumčarili oružje iz Hrvatske u Sloveniju te dalje na crno tržište.

Klupko se počelo odmatati nakon prvih saznanja o kolanju oružja preko granice pa je pod tajne mjere praćenja i prisuškivanja, uz dozvolu suda, došao 33-godišnjak s hrvatskim i slovenskim državljanstvom, koji živi u slovenskoj Kozini. Upravo kod tog trgovca oružjem istražitelji su pronašli impresivnu količinu oružja vojnog podrijetla i različitih kalibara, kao i eksplozivne naprave te eksploziv, za koje nije isključeno da ga je prodavao teroristima.

U mnoštvu oduzetih stvari bio je i kalašnjikov koji je prošvercao iz Hrvatske te ga pokušavao prodati za 350 eura. U pretresu drugih kuća, stanova, automobila te skladišta pronađeno je još oružja i streljiva. Kriminalistička obrada pokazala je da je 37-godišnji Riječanin od rujna prošle godine po Hrvatskoj kupovao nedozvoljene predmete, koje je potom prevozio s kompanjonom u Sloveniju.

U njegovu riječkom stanu istražitelji su pronašli i oduzeli mu 11 komada streljiva, prerađeni zračni pištolj, cijev nepoznatog kalibra, drveni kundak puške, mobitele i druge predmete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:53