PROVALA

CURE DETALJI MISTERIJA TORBE BAČENE U SAVU: IZ STANA JE UDOVICE JEDNOG OD NAJBOGATIJIH HRVATA Torba izvađena iz Save puna praznih kutijica od nakita

Zagrebačka policija još uvijek pokušava ući u trag inovativnom provalniku koji je na neuobičajen način, preko “nadoštukanih” ljestvi, provalio u dom Lelije Kraljević, udovice jednog od najbogatijih Hrvata te osnivača Diners Club Adriatica, pokojnog Žarka Kraljevića.

Pričinjena materijalna šteta još uvijek nije utvrđena, a iz stana je, prema onom što smo uspjeli doznati, ukraden kofer neseser koji je, čini se, poslužio lopovu da u njega utrpa ukradene stvari, poput dokumenata udovice Kraljević, ali i nekoliko kartica te kutijica s nakitom koje su pronađene ispražnjene. A sve ono što se provalniku, ili pak više njih, učinilo nepotrebnim, pa tako i sam neseser, misleći da će uspješno zametnuti tragove, odbacio je u rijeku Savu na zagrebačkoj Savici. No policajci su torbu uz pomoć vatrogasaca izvukli iz vode i odnijeli na vještačenje.

Podsjetimo, udovice nije bilo u vrijeme provalničke akcije u njezinu stanu u Ulici kneza Borne, nadomak zagrebačkog hotela Sheraton između 10. i 14. kolovoza, pa je lopov u tom periodu, najvjerojatnije pod okriljem noći, donio spojene tri para ljestvi, koje je naslonio sve do udovičina kuhinjskog prozora na prvome katu na dvorišnoj strani. Nakon što je prošetao kroz stan i uzeo ono što mu je zapelo za oko, izašao je istim putem van.

Jedna susjeda koja je u ponedjeljak ujutro uočila ljestve odmah je nazvala Kraljeviće koji su joj rekli da nisu njihove, pa je alarmirana policija. Zanimljivo je, međutim, da je već toga dana oko podne udovičin ukradeni neseser “upecan” u Savi. Je li na njemu ostao koji koristan trag ili je voda sve oprala, i jesu li ikakvi korisni tragovi nađeni u stanu, pokazat će istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:22