UŽAS NA OTOKU

Detalji krvoprolića u Malom Lošinju: Talijanski penzioner nožem ubio suprugu pa skočio u smrt

Mještani za svoje talijanske susjede kažu da su bili tihi i mirni, a nisu se puno družili s otočanima
 Glas Otoka

Stravičan slučaj obiteljskog nasilja dogodio se u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima u Malom Lošinju - stariji muškarac prvo je nožem ubio suprugu, a potom je počinio samoubojstvo.

U 6:10 ujutro susjedi su uočili da na tlu, ispred manje stambene zgrade u Ulici Josipa Kašmana, u lokvi krvi leži stariji muškarac.

Na mjesto događaja odmah je stigla hitna pomoć, koja ga je pokušala reanimirati, ali su samo mogli konstatirati smrt. Policajci su, uz pomoć vatrogasaca, preko prozora ušli u stan u kojemu je živio, jer su ulazna vrata bila zaključana. Tamo su zatekli beživotno tijelo starije ženske osobe. Iako policija još nije službeno objavila rezultate očevida sa svim detaljima, prema neslužbenim informacijama, sve indicije su ukazivale na to što se dogodilo. Stariji muškarac navodno je prvo ubio svoju suprugu, zadavši joj ubode nožem, a potom je, skočivši kroz prozor, presudio i sebi.

Talijanski državljani

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj kazali su nam da se radi o talijanskim državljanima koji trajno borave na Lošinju, a od mještana smo doznali nešto više detalja. Riječ je o supružnicima koji su prije nekoliko godina, kao umirovljenici, došli živjeti u Mali Lošinj, kupivši prethodno nekretninu u kojoj se zbio ovaj stravični događaj. Muškarcu je ime Eduardo Perret i bile su mu 82 godine, a njegovoj supruzi Josepina Vanzati Italba, a bila je stara 72 godine.

Kako smo doznali, na Lošinju im živi i jedan sin, ali ne s njima u kućanstvu. Mještani za svoje talijanske susjede kažu da su bili tihi i mirni, a kako se nisu puno družili s otočanima, nemaju puno informacija o njima. No, kako nam kažu susjedi, prema ponašanju muškarca, a i jedan raniji događaj, ukazivali su da bi se moglo raditi o psihički nestabilnoj osobi.

Prerezao žile

- Negdje prije dvije godine taj si je čovjek prerezao žile, pokušao je samoubojstvo, ali je preživio. Njegova supruga u to vrijeme nije bila tu, a on je na nekoliko tjedana završio na psihijatriji.

Viđali smo ga kako šeće gore-dolje, sam, i odavao je dojam kao da ima psihičkih problema, ali nije djelovao opasno - rekao nam je jedan od mještana. U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj nisu nam mogli potvrditi informaciju o ranijem pokušaju suicida. Krvavi događaj vrlo je snažno odjeknuo u otočkom gradu u kojem je turistička sezona pri samom kraju, pa se život vratio mirnoj svakodnevici.

Policajci su trakama ogradili prolaz koji od Ulice Šime Kvirina Kozulića vodi prema Zagazinjinama, a puštali su samo stanare zgrada na tom području. Državni odvjetnik povjerio je provođenje očevida policijskoj očevidnoj ekipi koja se u jutarnjim satima iz Rijeke zaputila na Lošinj, tako da je istraživanje trajalo cijeli dan, a službene informacije bile su vrlo šture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:40