IZGUBLJENA DVA ŽIVOTA

Detalji tragedije u riječkom tunelu u kojoj je poginuo hrvatski olimpijac: ‘Dijelovi auta bili su rasuti po tri trake‘

Vozač Minija izgubio je kontrolu, prešao na lijevu stranu kolnika i zabio se u VW Amarok koji je naišao iz suprotnog smjera

Antonio Rački

 Novi List, Damir Skomrlj/Cropix/

U tunelu Pećine u Rijeci na državnoj cesti 404 u petak navečer oko 21.40 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su smrtno stradala dva hrvatska državljanina, a još trojica su ozlijeđena.

U suprotni trak

Kako je jučer izvijestila PU primorsko-goranska, u nesreći su sudjelovala dva vozila, osobno i teretno vozilo riječkih registracijskih oznaka. "Očevidom je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika i, prema dosad utvrđenom, do nesreće je došlo kada se 19-godišnji vozač osobnog vozila (Mini Cooper) kretao neprilagođenom brzinom iz smjera Vežice prema centru Rijeke. U jednom trenutku u nepreglednom zavoju izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak.

Marin Kus iz Javne vatrogasne postrojbe Rijeka rekao je za Novu TV da su dijelove vozila zatekli u sve tri prometne trake u tunelu. "Rasuti dijelovi vozila, što plastike, što motora, po tri prometne trake, usred tunela, teretno vozilo je bilo možda malo manje oštećeno dok je osobno bilo u potpunosti oštećeno. Znači, motor je izletio van, tako da, bilo je užasno", rekao je Kus.

image

Policija je utvrdila da se vozač Mini Coopera kretao neprilagođenom brzinom te je izgubio nadzor nad vozilom

Damir Skomrlj/Cropix

Od siline udarca osobno vozilo se zarotiralo na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Dvojica u dobi od 19 i 50 godina su, nažalost, preminula na mjestu događaja, a vozač i treći putnik su ozlijeđeni.

Ozlijeđenima je pružena medicinska pomoć u KBC-u Rijeka: obojici vozača dijagnosticirane su teške ozljede, a 20-godišnji putnik iz osobnog vozila lakše je ozlijeđen.

Vozač u bolnici

Nekadašnji skijaš trkač i trener te počasni predsjednik Skijaškog saveza Primorsko-goranske županije Antun Rački potvrdio je da je 50-godišnjak koji je poginuo u nesreći u tunelu Pećine njegov sin Antonio Rački, Delničanin s riječkom adresom te proslavljeni hrvatski skijaški olimpijac koji je sudjelovalo na Zimskim olimpijskim igrama u norveškom Lillehammeru (1994.) i japanskom Naganu (1998.). Antun Rački potvrdio je da je 20-godišnji ozlijeđeni putnik njegov unuk, Antonijev sin.

"Što da vam kažem, svi smo jako potreseni, strašna nesreća. Sreća u nesreći je da mi je unuk, koji je također bio u autu, preživio. Doktori su rekli da ima prijelome, ali da je stabilno. Ne znam kako je točno došlo do nesreće osim onog što se piše. Samo sam čuo da je vozač dosta brzo vozio. Svi smo jako potreseni", rekao je Antun Rački za 24 sata.

"(Antonio Rački bio je) vrhunski čovjek, prijatelj, uzoran sportaš, uzoran roditelj, zaista je svima nama teško što se to dogodilo i da je iznenada otišao jedan takav čovjek", rekao je za Novu TV Darko Štimac, predsjednik SKI saveza Primorsko-goranske županije.

image

Tunel Pećine

Damir Skomrlj/Cropix

S obzirom na to da je vozač Mini Coopera, koji je, prema izvješću policije, uzrokovao prometnu nesreću, i sam teško ozlijeđen, policija nad njim vjerojatno neće, sve dok ne bude otpušten s liječenja, ni započinjati kriminalističko istraživanje za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama.

Inače, za vrijeme provedbe očevida od 21.45 do 4 sata ujutro promet kroz tunel Pećine bio je obustavljen za sva vozila i odvijao se obilaznim pravcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 17:16