NOVI DETALJI NESREĆE

Divljak pokosio bračni par pred očima prijateljice: 'Išli smo skupa s večere...

 EPH

Liječnici na Rebru nisu uspjeli spasiti život Aleksandru Kusaloviću (67), turističkom vodiču iz Dubrovnika koji je u ponedjeljak navečer na zagrebačkom Kvatriću teško stradao, a njegova supruga Ljiljana (61) preminula na mjestu nesreće koju je skrivio pijani vozač Nikola Kovačević (26) iz Sesveta.

Analiza krvi paklenog vozača Kovačevića, koji je na mjestu nesreće napuhao 1,96 promila, pokazala je još porazniji rezultat: imao je 2,16 promila alkohola u krvi. Policajci su u konačnici Kovačevića kazneno prijavili za nepružanje pomoći i za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, za što mu prijeti od 3 do 12 godina zatvora. Istražni sudac odredio mu je jednomjesečni pritvor.

Teško psihičko stanje

Vijest o drugoj žrtvi njegove nepromišljene vožnje Kovačevića je sustigla tijekom saslušanja kod istražnog suca. Kovačevićev odvjetnik Tihomir Mišić potvrdio nam je da je njegovu branjeniku određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i da se nalazi u izrazito teškom psihičkom stanju.

Obitelj tog prodavatelja polica osiguranja i nekad perspektivnog nogometaša je od ponedjeljka navečer, kad su doznali za tragediju, u šoku. Baš kao što su u šoku i svi svjedoci divlje vožnje koji su preživjeli nalet. Osim 15-godišnje srednjoškolke Paole P. koja je lakše ozlijeđena, teške dane proživljava i 66-godišnja Mara S. koju je kobne večeri također pokosio pijani vozač.

- Nemam snage ni za što. Totalno sam shrvana i od boli koju proživljavam i od neopisive tuge. Pa prijateljica mi je umrla pred očima. Ljiljana i Aleksandar su mi prijatelji iz fakultetskih dana. Bili smo tu večer zajedno. Ciljano su došli u Zagreb. Nazvala me Ljiljanina obitelj. Sestra joj živi u Dubrovniku. Kako sam ja? Sva sam natučena. Bol u grudima od udarca je neopisiva. Jedva dišem, nakljukana sam tabletama, no i dalje sve boli. Proživljavam najteže trenutke svog života. Ni sama ne znam kako smo mi ostali preživjeli - rekla je kratko za Jutarnji list Mara S., jedna od četiri osobe koje je udario Kovačevićev Audi A3.

U međuvremenu, susjedi Kusalovićevih iz zgrade u Riječkoj ulici u Dubrovniku ne prestaju plakati. S Ljiljanom i Aleksandrom provodili su najljepše susjedske dane.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 07:46