PUSTILI GA NA SLOBODU

Divljaku koji je zamalo ubio bebu novčana kazna i zabrana upravljanja autom: 'Kajem se'

Na sudu je izrazio kajanje te su mu izrečene maksimalne kazne u ukupnom iznosu od čak 18.800 kuna!
 Screenshot HRT

Državljanin Srbije M.S. (46) koji je svojom divljačkom vožnjom po zagrebačkoj Ilici u subotu ujutro zaprepastio naciju zamalo udarivši Audijem u pješaka s tromjesečnom bebom u kolicima, završio je u pratnji policajaca na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu.

Na sudu je izrazio kajanje te su mu izrečene maksimalne kazne u ukupnom iznosu od čak 18.800 kuna! Ujedno je nesavjesnom srbijanskom vozaču izrečena i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole ‘B’ kategorije u trajanju od dvije godine, a mora nadoknaditi i trošak prekršajnog postupka od 932,75 kuna.

Na sud je doveden temeljem optužnog prijedloga II. Policijske postaje u nedjelju u 11 sati gdje je na ročištu pred sucem priznao grijeh te se pokajao. Presuda je odmah postala pravomoćna jer su se okrivljenik i tužitelj odrekli prava na žalbu, kazao je za Jutarnji list glasnogovornik Prekršajnog suda u Zagrebu Gabrijel Jurina.

Nakon svega su ga pustili na slobodu.

Što se sve stavlja na teret 46-godišnjem vozaču?

Proglašen je krivim zbog prekršaja iz članka 196. Stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a kažnjivom po stavku 5. istoga zakona jer nije imao valjanu međunarodnu dozvolu pa je kažnjen sa 1000 kuna.

Potom zbog kršenja članka 199. Stavka 2. istog zakona zbog vožnje sa preko 0,5 promila alkohola u krvi sankcioniran je sa 15.000 kuna. Počinio je i prekršaj 163. stavak 1. Zakona jer nije koristio sigurnosni pojas pa je kažnjen sa 500 kuna.

Prekršio je i članak 46. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer nije koristio prometnu traku namijenjenu za promet one kategrije vozila kojoj pripada. A s obzirom da je prekršajem izazvana i prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, inicijalna kazna se uvećava, pa u ovom slučaju iznosi 2300 kuna kazne.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:57