DRAMA U VINKOVCIMA

Divljao u dvorištu obiteljske kuće pa navalio nožem na policiju: Dvojica policajca ozlijeđena, nasilnik u bolnici

Tijekom primjene sredstava prisile, 38-godišnji nasilnik je i dalje pružao aktivan otpor

Ilustracija

 Bozo Radic/Cropix

Jedan je policajac ozlijeđen tijekom intervencije kasno noćas u dvorištu obiteljske kuće u Vinkovcima, dok je drugi zadobio ozljede prilikom primjene sredstava prisile. Prilikom opiranja lakše je ozlijeđen i sam kršitelj zakona, a ujedno je došlo i do oštećenja policijskog vozila.

Da je u navedenom dvorištu dramatično i da se 38-godišnji muškarac ponaša nasilno, vinkovački policajci zaprimili su dojavu zabrinutih građana nešto iza 1 sat nakon ponoći.

Odmah po dolasku na mjesto intervencije, 38-godišnjak je nožem i alatkom, koje je držao u ruci, napao dvojicu policijskih službenika. Pritom je jednog od njih lakše ozlijedio i dao se u bijeg.

- Na mjesto događaja upućene su dodatne policijske snage. Osumnjičeni je ubrzo uhvaćen te su, radi sprječavanja bijega i svladavanja otpora, nad njim uporabljena sredstva prisile - tjelesna snaga, sprej s nadražujućom tvari i sredstva za vezivanje. Tijekom primjene sredstava prisile, 38-godišnjak je i dalje pružao aktivan otpor. Prilikom svladavanja otpora, lakše je ozlijeđen 38-godišnjak i policijski službenik koji je nad njim primijenio sredstvo prisile, te je oštećeno službeno vozilo - kažu iz PU vukovarsko-srijemske.

Navode pritom i da je dotični hospitaliziran na liječenju u vinkovačkoj bolnici, a po njegovu otpuštanju s liječenja preuzet će ga policija, kako bi nad njim nastavili kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:43