HOROR U SRBIJI

Dječaka (13) nožem ubio njegov vršnjak, djed: ‘Branili smo mu da se druži s njim, čitao je sotonističke knjige‘

‘Čitao je sotonističke knjige, crtao mrtvačke glave... I drugi roditelji prijavljivali su nasilje, ali škola ništa nije napravila‘

Srpska policija (ilustrativna fotografija)

 Pedja Milosavljevic/CROPIX

Nakon što je u četvrtak u Niškoj Banji u Srbiji ubijen 13-godišnji dječak, na vidjelo izlazi sve više detalja ovoga zločina koji je u potkrovlju jedne kuće počinio žrtvin vršnjak. Dječaci su se, prema izjavama očevidaca, svađali na ulici, a onda je došlo do ubojstva. Maloljetni napadač prevezen je u bolnicu u Nišu.

"Čitao je sotonističke knjige, brošure, crtao mrtvačke glave... Branili smo unuku da se druži s njim jer je jako problematičan", ovim riječima svoju ispovijest počinje Staniša Simić, djed A.S. (13), koji je u četvrtak pronađen mrtav u kući prijatelja iz škole M. M. (13), koji ga je, kako se sumnja, ubio nožem, piše Blic.

Kuća obitelji Simić obavijena je neopisivom tugom - A.S. je, naime, bio sin jedinac.

- Nismo ni znali da je otišao kod njega. Kad smo čuli što se dogodilo, isprva smo mislili da je samo ozlijeđen - govori shrvani djed.

On tvrdi da je M. M. bio čudan, a njegov unuk pokušao mu je pomoći da se uključi u društvo.

- Pričao je sam sa sobom, brojao korake, izbjegavao ljude, gledao u daljinu... Moj unuk uvukao ga je u košarkaški klub kako bi ga malo socijalizirao. Još prije godinu i pol rekao sam mu da se ne druži s njim. I onda sam ih pratio da provjerim. Nismo ni znali da je toga dana s njim. On ga je zvao da dođe k njemu doma. Policija sad ima telefon - kaže djed ubijenog dječaka.

Dodaje kako se dječak u jednom trenutku počeo distancirati od M. M.

- Mislio sam da se nisu družili. Činjenica je da su ga svi u školi izbjegavali - rekao je Staniša Simić. Kaže i kako je školi prijavljivao sotonističku literaturu koju je M. M. čitao, ali nije bilo nikakve reakcije.

- I drugi roditelji prijavljivali su nasilje, bio je problematičan. Škola ništa nije napravila. Mislili smo da će ih razdvojiti - govori djed.

Također kaže kako u školi učenicima ne pretresaju ruksake, a M. M. je u torbi imao oružje nalik šurikenu.

- Pogodilo me kad sam vidio te sotonističke stvari. Našli su te simbole i na zidu škole te u susjedovu dvorištu - tvrdi Staniša.

Kako saznaje Blic, jedan učitelj prije godinu i pol dana rekao je ocu ubijenog dječaka da razdvoji sina od M. M.

- Miči ga, ovaj mali nije čist - upozorio ga je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:39