PODIVLJAO U GORSKOM KOTARU

'DOKRAJČIT ĆU TE!' Divljak iz Delnica na vlastitu kćer huškao krvoločnog psa, mlatio ju je

Vrhunac nasilja se dogodio 10. veljače kada je Rački počeo kćer udarati po glavi i tijelu uz prijetnje da će je "dokrajčiti"
Ilustracija

Slavko Rački, 63-godišnjak iz Zamosta Brodskog na području Delnica, optužen je zbog kaznenog djela nasilja u obitelji te zbog prijetnji koje je uputio policijskim službenicima u delničkoj policijskoj postaji nakon što je priveden, javlja Novi list .

Optužen je za psihičko i fizičko zlostavljanje svoje punoljetne kćeri, koje je trajalo od lipnja prošle pa do 10. veljače ove godine. Nazivao ju je pogrdnim riječima, vikao joj je da je nakaza, a čak je i psu zapovijedao da je napada, te je tako, nakon ugriza po ruci i tijelu, u dva navrata zadobila tjelesne ozlijede.

Vrhunac nasilja se dogodio 10. veljače kada je Rački počeo kćer udarati po glavi i tijelu uz prijetnje da će je "dokrajčiti". Povod mu je bila njezina namjera da proda automobil, koji je u njezinom vlasništvu.

Kada su ga policajci doveli u postaju, prijetio im je da će odletjeti u zrak kada mu budu pretraživali kuću i tvrdio da je postavio šest bombi.

Kad je zajedno s policijskim službenicima krenuo u pretragu stana, Slavko Rački je rekao policajcu: "Kad me puste ti si isto gotov, jer si mi oduzeo oružje", te je time nizu nedjela dodao i prijetnju smrću službenoj osobi.

Od kada je uhićen Rački se nalazi u istražnom zatvoru, a tužiteljica je predložila produljenje istražnog zatvora, te traži za optuženog jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju jedne godine. Također je usvojen i prijedlog da se objedini još jedan kazneni postupak koji se vodi protiv Račkog, a riječ je o kaznenom djelu nedopuštenog posjedovanja ilegalnog oružja, kako piše Novi list .

Prilikom prvog ispitivanja Rački je djelomično priznao da je počinio ova kaznena djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:23