PRIJETIO I SMRĆU

DOZNALI SMO DETALJE O ČOVJEKU KOJI JE VEZAN LISICAMA PREBIO POLICAJCA USRED PRIVOĐENJA Bio je bijesan jer je i sam dobio batine u kafiću Mali Mate...

 Sergej Drechsler / HANZA MEDIA

Vinko Antić (47) iz Kistanja prošli je vikend napao i vezan lisicama nogom izudarao policajca koji ga je htio privesti.

Naime, kako doznajemo od mještana Kistanja, Antić je na Martinje došao pijan u kafić Mali Mate u središtu Kistanja gdje se posvađao s Petrom Čibarićem, sinom vlasnika ugostiteljskog objekta i gostom Jakovom Tošićem. Prema pričanju mještana, jedan od ove dvojice navodno je udario Antića, nakon čega je on nazvao policiju i prijavio da je “fizički napadnut”.

Pozvao pomoć

Kada je temeljem zaprimljene prijave policajac došao u Antićevu kuću kako bi uzeo njegovu službenu izjavu, on ga je verbalno, a nakon toga i fizički napao, nezadovoljan što policija nije privela njegove napadače.

Kako navode u Općinskom državnom odvjetništvu, ovaj 47-godišnji osumnjičenik 11. studenog 2017. oko 22.30 sati, u Kistanjama, nezadovoljan dotadašnjim postupanjem policijskog službenika koji je došao u njegovu obiteljsku kuću radi intervencije povodom njegove kaznene prijave, vrijeđao ga je raznim pogrdnim riječima zbog čega je ovaj pozvao pomoć. Nakon što su došla još dvojica policijskih službenika i stavili mu sredstva za vezivanje kako bi ga priveli u policijsku postaju, Kistanjac je policijskog službenika dva puta nogom udario u potkoljenicu, a kada su ušli u službeno policijsko vozilo još ga je udario nogom u prsa te više puta nogom u unutarnju stranu vrata policijskog vozila.

Napad i prijetnja

Isto tako, u nedjelju oko 2.45 sati u bolnici, gdje je doveden u pratnji trojice policajaca, istom je policajcu rekao da će ga ubiti. Doveden je u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo napada na policijskog službenika kao i kazneno djelo prijetnje prema istom tom policajcu.

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku ispitalo osumnjičenika, sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku odredio je napadaču na policajca jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Prema riječima Marice Kosor, glasnogovornice PU šibensko-kninske, policijskim postupanjem u ovom slučaju nije utvrđeno da je Antić fizički napadnut u ugostiteljskom objektu, kako je on to policiji prijavio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:01