BUKTINJA KOD ROGOZNICE

DRAMA NA MORU Izgorjela i potonula 15-metarska jahta, s broda u plamenu spašeno petero Nijemaca

 Duje Klarić / CROPIX

ŠIBENIK - Nacionalna središnjica za spašavanje na moru oko 15,40 sati zaprimila je poziv za pomoć s dijela rogozničko primoštenskog akvatorija , točnije rta Ploča, od posade 15-metarske jahte Barguim koju je iz još neutvrđenih razloga iznenada zahvatio plamen.

U trenutku havarije, prema prvim neslužbenim informacijama, na jahti je bilo petero članova posade, redom njemačkih državljana. Oni su napustili brod te ih je prihvatila posada jedrilice Koko i nakon ukazane prve pomoći prevezla u Primošten.

Prema daljnjim saznanjima, nitko od posade nije teže stradao dok je brod, inače u hrvatskom čarter vlasništvu izgorio i potonuo prilikom pokušaja tegljenja.

Pripadnici Lučke kapetanije i Pomorske policije velikim naporima pokušavali su ugasiti vatru jer su im članovi posade broda kazali kako su na brodu instalirane dvije plinske boce uz sadržaj skoro punog rezervoara za gorivo.

Paralelno s akcijom spašavanja jahte na moru, na pristaništu u Rogoznici tri su sata bila stacionirana tri navalna vatrogasna vozila, policija i Hitna pomoć u slučaju da spasitelji u teglju uspiju dovući makar ostatke već dobrim dijelom opožarene jahte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:48