OČAJNI MUŠKARAC

DRAMA U KARLOVCU Polio benzin i prijetio da će se zapaliti: 'Moja žena i dijete su gladni!'

 Foto: Karlovački tjednik

KARLOVAC - Nezaposleni Sanjin Kadrić iz Karlovca jutros oko 9 sati došao je pred zgradu karlovačke gradske Uprave, sjeo na asfalt te oko sebe polio benzin koji je donio u plastičnoj boci. U ruci je držao upaljač. Zaprijetio je da će se zapaliti zbog neimaštine. Govorio je da je bez posla četiri godine, te da ima suprugu i dijete koji gladuju.

Na mjesto doađaja došli su policajci i vatrogasci, ali, srećom, nije bilo potrebe za njihovom intervencijom. Nakon kraćih pregovora, Kadrić je predao policajcima upaljač, te odustao od izvršenja prijetnji. Iz zgrade je izašao donačelnik Dubravko Delić, koji mu je predložio da porazgovaraju u njegovom uredu.

Foto: Karlovački tjednik

Kadrićeva supruga je zaposlena, te su korisnici gradskih subvencija. Preko socijalnog programa Grad Karlovac im sufinancira režijske troškove. Ipak, kaže Sanjin da im je to nedostatno za preživljavanje.

- Želim posao, želim sam zaraditi za život, ne trebaju mi vaše mrvice, dajte mi posao da si sam pomognem - gvorio je Kadrić zamjeniku karlovačkog gradonačelnika pozivajući ga da se sam dođe uvjeriti kako nemaju što za jesti.

Grad traži rješenje

KARLOVAC - Nakon što je odustao od samozapaljenja ispred zgrade Uprave grada, Karlovčanin Sanjin Kadrić s dogradonačelnikom Dubravkom Delićem obavio je razgovor u kojemu je ispovijedio svoju tešku životnu situaciju. Tijekom razgovora, poručuju iz Grada, "pokušalo se doći do određenih zaključaka, bez ikakve namjere g. Delića koja bi sličila na trenutna ili lažna obećanja".

- Zamjenik gradonačelnika, s čime se složio i Sanjin Kadrić, je predložio da će pokušati pronaći rješenje kroz mogućnost određenog vida prekvalifikacije i doškolavanja, čime bi mu se olakšao put zapošljavanja - priopćili su iz Ureda karlovačkog gradonačelnika.

Napominju da je Delić jučer sastavljana lista za dodjelu gradskih stanova mladim obiteljima na kojoj je obitelj Kadrić zauzela 20. mjesto od 64, koliko obitelji nije stambeno zbrinuto.

Zamjenik gradonačelnika Dečić, kažu u Gradu, je "tek danas čuo za neke stvari iz životnog puta Sanjina Kadrića, koje su bile izuzetno teške i navele ga na ovaj čin". (M.Pušić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:09