SVI NA NOGAMA

DRAMA U ŠKOLI U N. VINODOLSKOM Učenik 1. razreda vršnjacima prijetio nožem? Ravnatelj održao hitni sastanak, roditelji odbijaju slati djecu na nastavu

 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Roditelji učenika Osnovne škole Ivan Mažuranić u Novom Vinodolskom u četvrtak ujutro neće poslati svoju djecu na nastavu, u znak prosvjeda zbog nedavnog incidenta u kojem je učenik prvog razreda nožem navodno prijetio svojim vršnjacima, piše Novi list.

Ravnatelj škole Boris Turjak u srijedu navečer održao je sastanak s roditeljima učenika 1.a razreda, koji pohađa i problematični učenik, a koji ni u srijedu nisu svoju djecu poslali na nastavu, zabrinuti za njihovu sigurnost.

Istodobno, pred školom se okupilo nekoliko desetaka roditelja ostalih učenika, tražeći da nadležne institucije, posebno Centar za socijalnu skrb, počnu ozbiljnije raditi na rješavanju problema, koji se, kako kažu, ponavlja već godinama, s djecom iz iste obitelji. Posebno su ih, dodaju, ogorčile navodne optužbe predstavnika Centra za socijalnu skrb da isključuju i diskriminiraju učenike iz problematične obitelji jer je riječ o pripadnicima romske nacionalne manjine, piše Novi list.

Kako predstavnici crikveničkog Centra za socijalnu skrb nisu ni došli na sastanak, nije bilo moguće provjeriti koje su mjere do sada poduzete, no i ravnatelj škole potvrđuje kako se problem s učenicima iz iste obitelji ponavlja već godinama, bez rješenja. Prema njegovim riječima, prije nekoliko je dana održan i sastanak s predstavnicima policije i Centra za socijalnu skrb, na kojem je zaključeno kako će se provesti dodatne mjere zaštite djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:08