POHOD RASTROJENOG MUŠKARCA

DRAMA U VRBOVCU Sjekirom razbijao policijske aute i urlikao: 'Nisam naoružan! Pucajte po meni'

Puna tri sata trebalo je policajcima naoružanima da primire Josipa P. (50) i uhite ga. Susjedi su u šoku. Vidjevši da mlatara sa sjekirom, zatvorili su se u kuće i spustili roletne. - Kad je trijezan, Josip je najbolji čovjek na svijetu - rekla nam je ipak jedna od susjeda
 Đulić/CROPIX

ZAGREB - "Nisam naoružan! Pucajte po meni!" - rastrojeno je izvikivao 50-godišnji Vrbovčanin Josip P. policiji dok je mahao sjekirom te prijetio smrću i uništavao policijska vozila.

Puna tri sata trebalo je otprilike policajcima naoružanima do zuba da pucnjem u zrak, uporabom tjelesne snage i palica te spreja suzavca i lisičina, primire Josipa i uhite ga.

Cijela drama odvijala se u Ulici Andrije Hebranga u Vrbovcu u ponedjeljak u večernjim satima i to u dvorištu u kojem je, držeći sjekiru u ruci, vladao upravo Josip.

Kako je sve krenulo? Nešto prije 20 sati Josip se posvađao sa 25-godišnjim sinom te mu je u jednom trenutku zaprijetio smrću. Uvidjevši da otac gubi kontrolu, pozvao je policiju, a svemu je svjedočila i Josipova supruga. U manje od deset minuta u ulicu se sjatilo preko deset policajaca i njihovi kolege iz intervente.

Vidjevši da je u ulici gužva popraćena policijskim sirenama, Josip je sa sjekirom istrčao u dvorište. Tijekom policijskog pregovaranja da se preda i odbaci sjekiru, Josip je ulazio i izlazio iz kuće u dvorište pa nazad.

Nasrtao je na policajce kao i na njihova troja kola koja je sa sjekirom demolirao. Pažnja mu je popuštala pa su u jednom trenutku, da spriječe daljnje ispade, policajci ispalili jedan hitac u zrak.

U okršaju je zatim Josip jednog od policajaca sjekirom udario po kacigi, dok je drugi plavac zadobio niz ogrebotina po tijelu što je u konačnici rezultiralo lakšom tjelesnom ozljedom.

Josipa su, ipak, na jedvite jade i bez ozljeđivanja svladali te ga kolima Hitne pomoći prevezli u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

Kada dođe k sebi, podrvgnut će ga prekršajnoj i kriminalističkoj obradi zbog čega bi mogao odgovarati za nasilje u obitelji, pokušaj ubojstva te napad na službenu osobu i uništenje tuđe stvari.

Susjedi su u šoku. Vidjevši da mlatara sa sjekirom, zatvorili su se u kuće, spustili roletne.

- Kad je trijezan, Josip je najbolji čovjek na svijetu. U mladosti je bio vozač, a u zadnje vrijeme radio je na jednoj svinjogojskoj farmi. Očevid u njihovom dvorištu potrajao je do dva ujutro - ispričala je kratko jedna od susjeda, a o točnom uzroku svađe, nitko ne zna. Josipova obitelj je, pak, kratko poručila da nema komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:18