PALA BANDA

DRSKI LOPOVI IZ MEĐIMURJA Noću provaljivali i krali dok su ukućani spavali

Krali nakit, novac, mobitele i druge vrijedne stvari ukupne vrijednosti oko 57 tisuća kuna
Ilustracija
 Ivo Ravlić / CROPIX / CROPIX

ČAKOVEC - Međimurski policajci stali su na kraj bandi razbojnika koji su u proteklih nekoliko mjeseci počinili čak 28 provala diljem Međimurja. Tijekom noći provaljivali su u obiteljske kuće i krali vrijedne stvari dok su ukućani mirno spavali.

Provalama su počinili materijalnu štetu od oko 57 tisuća kuna. Vođa bande (28) je uhićen i zadržan u pritvoru, a općinski državni odvjetnik traži da mu se odredi istražni zatvor.

Kriminalističkim istraživanjem nad muškarcima starim 20, 22 i 28 godina iz Murskog Središća i jednim maloljetnikom s područja Međimurja, utvrđena je sumnja da su u razdoblju od 18. listopada do 7. prosinca ove godine počinili 28 teških krađa i krađa u Murskom Središću, Selnici, Hlapičini, Vratišincu, Zebanec Selu, Gornjem Zebancu, Donjem Zebancu, Merhatovcu, Peklenici i Frkanovcu.

Tijekom noći su provaljivali u obiteljske kuće u kojima su ukućani spavali te krali nakit, novac, mobitele i druge vrijedne stvari ukupne vrijednosti oko 57 tisuća kuna. Protiv počinitelja su podnesene kaznene prijave, a vođa bande (28) je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU međimurske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 09:10