PALEŽ?

DRUGA PORUKA IZ PODZEMLJA Kamataru iz Vukovara u u samo godinu dana zapalili dva BMW-a i jedan Peugeot

Zajedno s Igorom Mikolom Dario P. je prije 14 godina osuđen za iznudu i napad na policajca
 Boris Kovačev/CROPIX

Luksuzni BMW7 i nešto skromniji, ali gotovo nov Peugeot 3008 izgorjeli su u noći na subotu na parkiralištu u Ličkoj ulici u Zagrebu.

U toj i obližnjim uličicama posljednja je oaza malih gradskih kućica u tom kvartu. Oba auta u vlasništvu su Darija P. (43), a kako doznajemo iz PU zagrebačke, ni Peugeot ni skupi BMW nisu imali registracijske pločice. U požaru su oba auta potpuno uništena. Šteta se ugrubo procjenjuje na više od pola milijuna kuna. Proveden je očevid, a uzroci požara bit će poznati nakon analize prikupljenih tragova.

Dario P. prije 14 godina osuđen je na godinu i pol zatvora, dok je mjesec manje “dobio” pripadnik tzv. Merčepove postrojbe Igor Mikola, a Mikolin brat Ivica godinu dana zatvora zbog iznude i napada na policajca 1994. u slovenskom Kopru i u Zagrebu.

Optuženu trojku teretili su da su u srpnju 1994. od slovenskog državljanina Edvina Pejovića u Zagrebu pokušali iznuditi 30 tisuća tadašnjih njemačkih maraka kako bi mu vratili njegov Mercedes 500 SL ukraden u ožujku te godine u Kopru. Pejović ih je prijavio i iznuđivači su upali u policijsku klopuku s obilježenim novčanicama u rukama.U trenutku uhićenja Igor Mikola i Dario P. pištoljima su zaprijetili policajcima, a svladani su tek nakon dolaska pojačanja.

U noći na 28. siječnja ove godine planuo je crni BMW7 starijeg godišta. Paljevina se dogodila svega 20-ak metara od mjesta gdje su Dariju P. u subotu izgorjela dva nova auta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:17