UBOJSTVO I SAMOUBOJSTVO

DUBRAVA U CRNOM: UMIROVLJENI PORTIR ŽELJKO PRESUDIO SUPRUZI MARIJI I SEBI Prije samo 16 dana identična se tragedija dogodila u susjednoj obitelji

Željko Tudić (70) ubio je suprugu Mariju (61) i sebe. Policiju je alarmirala njihova kći
 Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

“A šta bi budali?!”, rekao je prijateljima 8. svibnja Željko Tudić (70) za susjeda Miroslava Jakopčića (53), koji je u stanu u Kanarinskoj ulici u zagrebačkoj Dubravi, 50 metara od Tudićeve kuće, tih dana ubio iz pištolja suprugu Sandru (39), a potom i sebe.

Mještani se još nisu oporavili od gubitka tihog para Jakopčić, a 16 dana nakon tragedije u Kanarinskoj, isti scenarij priuštio je upravo Željko Tudić svojoj supruzi Mariji (61) koju je ubio iz pištolja, nakon čega je istim oružjem oduzeo sebi život.

Beživotna tijela Tudićevih pronađena su u srijedu oko 7 sati u njihovoj obiteljskoj kući u Nuštarskoj ulici.

Na noge je policiju digla njihova kći jer, prema tvrdnjama susjeda, nisu reagirali na njezino lupanje na vrata, na pozive, a niti na povike iz dvorišta.

- Kći sa zetom i djecom živi u drugom stanu u istom dvorištu. Išla je na posao u vrtić. Dozivala je uzastopce ‘Mama, mama...’ Ali ništa. Ubrzo je pred njihovu kuću došla policija. Kad smo čuli da su Tudići pronađeni mrtvi, naprosto nismo mogli vjerovati da nakon Jakopčića imamo istu dramu u susjedstvu. Nikome ni na kraj pameti nije da bi Željko bi kadar išta takvo učiniti.

Živio je za obitelj. Marija, kći i dvoje unuka su mu bili sve. U ponedjeljak sam ga sreo na ulici. Na pitanje kako je, odgovorio je da je dobro, no izgledao je bolesno. Inače je komunikativan, ali u zadnje vrijeme znao je odlutati mislima - kaže za Jutarnji list jedan od susjeda iz ulice. Drugi susjed, pak, dodaje kako je Željko bio potresen Jakopčićevim činom prije dva tjedna. Otkad je otišao u mirovinu, Željko se, objašnjavaju dalje, osjećao beskorisno.

- Bio je vrijedan čovjek. Do umirovljenja prije nekih par godina, radio je na portirnici Zrinjevca. Bio je jako ponosan na svoju obitelj, ali i na zeta koji je vojnik. Nedavno kad mu se zet vratio iz Afganistana, bila su mu ga puna usta.

Baš je frcao od ponosa. Nikad nisu imali posla s policijom, barem koliko mi znamo. Jedino što je Željko unazad godinu dana imao problema s pamćenjem, navodno da ga je demencija obuzela - zaključuje drugi susjed.

Koji je točno povod da Željko Tudić zavije obitelj u crno, možda nikada ne bude otkriveno, no nastavljen je crni niz ubojstava žena. Lani u Sesvetama Ante Ilišinović (52) ubio je suprugu Katicu (50) te potom izvršio suicid.

U Karlovcu je Ivica Bajac (51) ubio suprugu Danicu (64), a u Splitu je Boris Čipčić (49) iz puške usmrtio suprugu Maricu (50), nakon čega si je pucao u glavu.

Zbog nasilja nad suprugom od koje se razvodio bio je privođen i veterinar Mislav Begović (53) koji je u Varaždinskim Toplicama digao kuću u zrak, a kao kolateralna žrtva preminula je 78-godišnja stanarka. Preživio je eksploziju, no ubio se nožem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:45