REMETIO NOĆNI MIR

Dubrovčani sluđeni mladićevim turiranjem: ‘Nema registraciju, vozačke ni prometne...‘

Sud je kaznio 20-godišnjaka sa 2.830 eura, zabranio mu tri mjeseca vožnju A kategorijom i dao mu šest negativnih prekršajnih bodova

Ilustracija

 /Cropix

Večernju dokolicu na totalno neprimjereni način odlučio je uprazniti 20-godišnji Dubrovčanin. Žitelji Ulice kralja Tomislava su 18. siječnja ove godine bili totalno sluđeni bukom koju je taj mladić proizvodio pa su pozvali policiju koja je utvrdila sve okolnosti i na kraju ga kaznila.

Naime, prometni dubrovački policajci su dolaskom na mjesto intervencije utvrdili njegov identitet te ga prekršajno sankcionirali jer je načinom vožnje svog motocikla remetio noći mir građana Dubrovnika.

- Utvrđeno je kako se radi o 20-godišnjaku koji je 18. siječnja u večernjim satima u Ulici kralja Tomislava, prije stjecanje prava na upravljanje, vozio motocikl u nižim brzinama s povećanim brojem okretaja i na taj način proizveo snažnu buku, ometajući noćni odmor okolnih stanara. Izvanrednim tehničkim pregledom je utvrđeno i kako se radi o motociklu koji je tehnički neispravan i na kojem nije bila vidljivo istaknuta registarska oznaka. Osim toga, valjanost prometne dozvole motocikla je istekla za više od 15 dana i za njega nije sklopljen ugovor o obaveznom osiguranju u prometu - kažu iz PU dubrovačke čiji su djelatnici u konačnici neodgovornog 20-godišnjaka prijavili za niz prometnih prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Navedeni optužni prijedlog su poslali dubrovačkom Općinskom sudu u kojem su tražili da se 20-godišnjaka kazni s 2.830 eura, ali i da mu se odredi tromjesečna zabrana upravljanja vozilima A kategorije te dodijeli šest negativnih prekršajnih bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:37