VRLO LOŠA KOMUNIKACIJA

EKSKLUZIVNO: PONOĆNI BOMBAŠ VOJISLAV BLAŽEVIĆ OSTAO BEZ ODVJETNIKA Šerić ga više ne zastupa

Zagreb, 140113.Vojislav Blazevic, osumnjiceni za postavljanje dviju bombi u Podsusedu, u pratnji policije napustio je bolnicu Sestara Milosrdnica u Vinogradskoj.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

Ugledni zagrebački odvjetnik Branko Šerić otkazao je punomoć Vojislavu Blaževiću , optuženom za postavljanje dviju eksplozivnih naprava početkom godine u Zagrebu.

Odvjetnik Šerić svoju odluku nije želio komentirati. Međutim, neslužbeno smo doznali kako je njihova komunikacija od samog početka bila prilično loša.

Naime, kad je Blažević završio u Bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici, odvjetnik Šerić je na sve moguće načine pokušavao s branjenikom dogovoriti strategiju obrane, no to mu nikako nije polazilo za rukom. To se moglo iščitati i iz izjava koje je Šerić davao medijima.

I dalje štrajka glađu

- Rekao sam mu da, ako želi sa sebe skinuti sumnju, treba prestati sa štrajkom glađu kako bi bio sposoban očitovati se u daljnjem tijeku postupka i tako očistiti sa sebe sumnje za koje tvrdi da su neosnovane. No on mi je rekao da ide do kraja. Da želi umrijeti - izjavio je svojedobno Šerić.

Vojislav Blažević i dalje štrajka glađu. Nakon uhićenja odbijao je hranu, vodu i infuziju. Iako je krajem ožujka ipak počeo piti vodu i sokove, a pristao je i na infuziju, njegovo je zdravstveno stanje i dalje loše.

Protiv njega je prošli tjedan podignuta optužnica, a budući da je riječ o skraćenom postupku, uskoro bi mu trebalo početi i suđenje. Međutim, kako je sada ostao bez odvjetnika, to bi se moglo prolongirati. Blažević je prošli tjedan i službeno optužen da je 9. siječnja ove godine u noćnim satima s vanjske strane tračnice željezničkog kolosijeka pruge Zagreb - Varaždin u zagrebačkom Podsusedu postavio ručno izrađenu napravu s najmanje 1200 grama eksplozivnog punjenja vojnoformacijskog TNT-a.

Napravu je aktivirala lokomotiva teretnog vlaka koji je naišao oko 3.45 sati. U snažnoj eksploziji samo pukom srećom nitko nije izgubio život.

Lakše ranjen

Blaževića se tereti i da je 11. siječnja oko ponoći na autobusnom stajalištu na Aleji Bologne nasuprot raskrižju s Gospodskom ulicom između dva betonska zida aktivirao napravu s najmanje 200 grama istog eksploziva. U eksploziji je lakše ranjen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 00:26