OTKRIVEN I UZROK NESREĆE

EKSPLOZIJA I POŽAR NA GUMENOM GLISERU Teško nastradali otac (50) i sin (18), hitno operirani u Splitu, nalaze se u Jedinici za intenzivno liječenje

 
Ilustracija
 HANZA MEDIA

ŠIBENIK - U požaru koji je u srijedu poslijepodne izbio na gumenom gliseru usidrenom u uvali Mirine u Grebaštici kod Šibenika, teže su ozlijeđeni vlasnik glisera, 50-godišnji hrvatski državljanin i njegov 18-godišnji sin, državljanin Velike Britanije. Otac i sin zadobili su teške opekline po licu i tijelu te su prevezeni na liječenje u splitski KBC, na Odjel za plastičnu i estetsku kirurgiju i opekline. Kako doznajemo obojica su u srijedu navečer operirana i nalaze se jedinici intenzivnog liječenja.

Požar je izbio dok je vlasnik spajao solarni uređaj za punjenje baterije, a istovremeno je iz rezervoara na gliseru curilo gorivo. To je izazvalo manju eksploziju i požar. Policijskim očevidom utvrđeno je da je došlo do taljenja solarnog kontrolora za punjenje baterije. Unatoč zadobivenim teškim opeklinama, vatru na plovilu ugasio je vlasnik uz pomoć građana koji su se zatekli u uvali Mirine.

O ovom događaju bit će podnijeto izviješće Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 17:25