42 DANA POTRAGE

Fantastične teorije iz istrage: Sumnjali na beskućnike, meksički narkokartel, sotoniste, ekstremiste...

Split, 250812.Nakon opsezne potrage koja je trajala tri dana danas je pronadjeno tijelo na brdu Marjan za koje se sumnja da je za nestala Meksikanka Selena Margarit Graciano Macedo ciji je nestanak prijavljen 22.08 kasno navecer.Nedaleko od mjesta na kojem su prije dva dana pronadjene njezine stvari, pripadnici HGSS pronasli su tijelo, koje je bilo zakopano.Na fotografiji: posljednja dostupna fotografija Meksikanske nastale nesto prije nestanka. Ovako je bila obucena prije nestanka.Foto: PU Split
 Duje Klarić / CROPIX

Tijekom 42 dana potrage za ubojicom policija je nerijetko tapkala u mraku, a u javnost su dopirale različite moguće teorije o tome tko je i zašto ubio meksičku turisticu.

Od početka se sumnjalo na beskućnike koji se zadržavaju na Marjanu. No, po mnogima, ta je priča bila tanka jer su istražitelji pronašli Selenin fotoaparat i druge stvari koje bi beskućnik ili ovisnik zasigurno uzeo sa sobom.

EKSKLUZIVNO, ISKAZ UBOJICE SELENE MACEDO Edi Mišić je miran rekao policiji: 'Ja sam je ubio! To je moj nož, nož s kojim sam zaklao Meksikanku'

Potom se pojavila teorija da je Selene Margarit Graciano Macedo zapravo žrtva meksičkog narkokartela koji ju je pratio čitavom Europom kako bi joj baš na brdu ponad Splita odrezao glavu.

Teorija se temeljila na činjenici kako su dekapitacije čest način ubojstava u Meksiku u obračunu članova narkomafije. Najfantastičnija je bila teza o ritualnom ubojstvu koje su počinili sotonisti koji “inače održavaju crne mise na Marjanu i pritom piju krv”.

Snažan, precizan rez nekima je pak sugerirao da je riječ o muslimanskom ritualnom klanju, čestom u obračunu s neistomišljenicima ili tijekom džihada. Policija ni jednu od tih teorija tijekom rada na slučaju nije potvrdila ni demantirala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 04:54