POKUŠAJ UBOJSTVA

FILMSKA POTJERA KOD VARAŽDINA Muškarac (33) autompokosio četvoricu policajaca, stao tek nakon što su pucali!

Protiv muškarca (33) je podnesena kaznena prijava zbog pokušaja teškog ubojstva
Ilustracija
 Jakov Prkić / CROPIX / CROPIX

VARAŽDIN - U filmskoj potjeri koja se u ponedjeljak navečer dogodila u Stažnjevcu kraj Ivanca muškarac (33) automobilom je naletio na četvoricu policijskih službenika , a njegov pohod spriječen je tek nakon što su policajci ispalili nekoliko hitaca u njegovo vozilo. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog pokušaja teškog ubojstva.

Kako neslužbeno doznajemo, krim policajci su u ponedjeljak navečer u Stažnjevcu vršili određene izvide te su u sklopu svog postupanja uočili vozilo njemačkih registarskih oznaka kako se kreće prema spomenutom mjestu.

Službenim civilnim vozilima s plavim rotacijskim svjetlima spomenuti su automobil zaustavili uz rub ceste, a četiri su policajca u civilnoj odjeći, nakon što su se predstavili kao policijski službenici, pristupila utvrđivanju identiteta vozača. Vozač je međutim u tom trenutku automobil stavio u pogon te naglo startao i krenuo prema policijskim službenicima.

Dvojicu policijskih službenika koji su se nalazili ispred samog vozila udario je automobilom i prebacio preko prednjeg dijela vozila, a dvojicu policijaca koji su se nalazili uz bočnu stranu automobila također je udario pri čemu su pali na tlo.

U tom trenutku policijski su službenici s ciljem sprječavanja bijega vozača ciljano ispalili nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u zrak, no vozač je nastavio voziti po obližnjoj livadi nakon čega su policajci ispalili i nekoliko hitaca u vozilo.

Nakon toga vozač je napokon stao s vožnjom te je uhićen. Na mjestu događaja očevid je obavila dežurna Županijska državna odvjetnica. Policijski službenici su srećom samo lakše ozlijeđeni dok muškarac (33) u pucnjavi nije zadobio ozljede. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog pokušaja teškog ubojstva te je predan pritvorskom nadzorniku.

U PU varaždinskoj nisu nam mogli odati više detalja vezanih uz slučaj naglasivši samo da je kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj koji su istraživali u Stažnjevcu u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 11:01