PUŠKE, STROJNICE, STRELJIVO...

FOTO: ARSENAL ORUŽJA U BAČVI I PSEĆOJ KUĆICI Policija u šoku nakon pretrage u Velikoj Gorici

 PUZ

VELIKA GORICA - Velikogoričanina Josipa J. (47) pretjerana ljubav prema oružju stajala je kaznene prijave i uhićenja, a ono što je dodatno iznenadilo istražitelje je inovativnost u skrivanju kolekcije zabranjenih stvari.

Josip je od kolovoza 1995.pa sve do 2010.godine preko oglasnika kupovao vatreno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva, dijelove oružja... Investirao je u njega na desetke tisuća kuna, a svjestan da posjeduje ono što ne smije, oružje je zakopao!

Jedan dio je spremio u drvenu bačvu koju je zakopao u zemlju na otvorenom uz obiteljsku kuću, dok je drugi dio arhivirao u prepravljenom krovu psećje kućice a koja je, također, bila u dvorištu.

Policija je u pretresima temeljem sudskog naloga otkrila i zaplijenila dva eksplozivna streljiva, deset ručnih bombi, protupješačku minu, deset detonatora za ručne bombe, dvije detonatorske kapisle, elektro detonator za protupješačku minu, 267 komada lovačkih patrona, 1689 komada streljiva različitog kalibra, 231 komad kapisli, tri spremnika za streljivo strojnice, strojnicu, tri puške M48, automatsku pušku, lovačku pušku bokericu, pušku s optičkim ciljnikom, tri cijevi od puške M48, tri kundaka-drvena, tromblonski nastavak, prigušivač za pušku, šest spremnika za streljiva, metalni bokser...

Rezultat akcije je kaznena prijava protiv 47-godišnjeg ljubitelja oružja i to zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Ujedno, policija poziva sve građane da dragovoljno, bez sankcija, predaju oružje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:27