DVOSTRUKO UBOJSTVO

FOTO: BRAT UBIO BRATA I NJEGOVU ŽENU 'Smaknuo ih je jer su mu smetali njihovi stupići i lišće s oraha'

U selo Voćarice na kod Novske policija je dojurila zbog ubojstva Antuna (66) i Marije Dabrović (61). Puškom ih je smaknuo Jakov Dabrović (61), Antunov brat. U vrijeme obračuna u kući ubijene obitelji bila je snaha koja je, vidjevši muževljevog strica naoružanog, pobjegla na kat kuće
 Danijel Soldo / CROPIX

NOVSKA - "Stric mi je prikl'o mamu i tatu! Pomozite!" - izvikivao je grcajući u suzama Zvonimir Dabrović nešto prije 11 sati u četvrtak dok je u selo Voćarice na novljanskom području pristizala policija zbog ubijenih Antuna (66) i Marije Dabrović.

Dvostruko ubojstvo iz puške 61-godišnji Jakov je, uvjereni su šokirani mještani Voćarice, napravio zbog višegodišnjih nesuglasica oko međe, ali i lišća koje pada s oraha!

Žestoku svađu i netrpeljivost dvojice braće nisu čuli, ali su ih zaprepastili pucnji kao i zapomaganje trećeg brata Ivana: "Što si uradio?! Što si uradio!".

U vrijeme obračuna u kući ubijene obitelji Dabrović bila je snaha koja je, vidjevši muževljevog strica naoružanog, pobjegla na kat kuće.

- Nakon pucnjeva uslijedilo je cičanje. Pomislili smo da netko kolje svinju. A na kraju šok i nevjerica. Došla je Hitna, policija... Jakov nam je nedavno pričao kako nije više dobar sa bratom Antunom. Razlog je totalno neopravdan. Smetali su ga stupići unutar dvorišta između njihove dvije kuće postavljeni prije desetak godina. Smetalo ga je i lišće koje je padalo na njegov dio sa Antunovog oraha, a zbog čega se nakupljalo u okapnici što je dovodilo do zaštopavanja - priča nam pod vidnim dojmom jedna od susjeda istoimene ulice Voćarica kojoj se život trojice braće Dabrović, oduvijek činio skladan.

O Dabrovićima bi svi, pojašnjava još, mogli napisati prelijepu bajku o tri velike obitelji s djecom na malenom području koje im je u nasljedstvo ostavio otac.

FOTOGALERIJA

-Tri brata, svaki sa svojom obitelji, živi u svojoj kući, odnosno Antun koji ima troje djece, je u odvojenom objektu, dok Jakov i Ivan dijele jednu nekretninu ali imaju zasebne ulaze. Svi smo se divili njima trojici jer žive na malom prostoru i odlično se slažu. Čini se da nakon ovoga nitko nije dobro vidio - pojašnjavaju još mještani Voćarice špekulirajući da je suludom činu Jakova, osim tankih živaca, kumovao i alkohol.

Troje djece ostalo je bez roditelja. S druge strane i ubojica je sam otac četirima kćerima. Živjeli su svi od mirovina.

Sukobljena braća su nekad radila na željeznici, dok je ubijena Marija i dalje privređivala i popravljala kućni budžet - nekad je bila tajnica u Zagrebu, a sve do tragedije čistila je lokalnu crkvu i nikada nije odavala da joj obitelj ima problema.

Odakle Jakovu oružje, nije poznato, no pretpostavljaju da je riječ borbenom suveniru iz rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:19