DAN POSLIJE NESREĆE

FOTO: DETALJI STRAVIČNOG FRONTALNOG SUDARA KOJI JE DVIJE OBITELJI ZAVIO U CRNO Zavoj je BMW-om presjekao mladić koji je volio nagaziti po gasu

Marko Kasunić (24), vozač BMW-a, vozio je brzo i sa 0,53 promila prešao je središnji dio ceste. U Golfu je poginuo njegov sumještanin i otac dvoje djece
 Hanza Media, Facebook

Stanovnici karlovačkog predgrađa Donja Jelsa u nevjerici su i dan nakon tragedije - prometne nesreće u kojoj su se sudarila njihova dva sumještanina, Marko Kasunić (24) i Dražen Brozović (38), koji, nažalost, nije preživio.

Kako je do nesreće došlo znat će se pouzdano tek nakon okončanja sudskog postupka tijekom kojega će se obaviti brojna vještačenja i saslušati svjedoke, no policija je na temelju očevida objavila vjerojatni slijed događanja.

Prema njihovom izvješću, Kasunić je oko 18.15 sati BMW-om upravljao u smjeru grada, bio je pod utjecajem alkohola od 0,53 promila i nije se kretao bliže desnom rubu kolnika, odnosno, sjekao je lijevi zavoj. S druge strane naišao je Brozović s Golfom, koji je također izlazio iz blagog zavoja, policija navodi da se ni on nije kretao uz desni rub. Ulična cesta nije odijeljena bijelom trakom.

Gusto naselje

Došlo je do stravičnog izravnog sudara. U tome je važnu ulogu odigrala brzina, koliko je ona iznosila znat će se nakon vještačenja, no, sudeći po posljedicama, ona nije bila mala.

U ovom dijelu Donje Jelse nalazi se gusto naselje te nije dozvoljeno voziti brže od 50 km/h. Pedesetak metara od mjesta nesreća iz pravca grada su radovi na cesti te je na tom mjestu brzina ograničena na tek 30 km/h.

Kasunić je iz nesreće izašao samo s lakšim ozljedama, a teško je ozlijeđen njegov suvozač, 39-godišnjak. Iza poginulog Dražena Brozovića ostalo je dvoje djece.

Za Marka Kasunića njihovi susjedi kažu da je dobar dečko, ali imao je lošu strast - volio je jurnjave motociklima i automobilima.

- Može se reći da ima baš izraženu tu karakternu osobinu ljudskosti, stvarno je dobar čovjek, vrlo pristupačan i društven, zbog čega je i omiljen u društvu. S druge strane, volio je stisnuti papučicu gasa, jurio je često i Jelsom, kako u BMW-u, tako i na motociklu.

Oktanska strast

Ovdje se poklopilo niz nesretnih okolnosti koji je dvije obitelji zavio u crno - kažu nam naši sugovornici.

Da mu je vožnja, pogotovo motociklima, velika strast dade se iščitati i iz fotografija na njegovom Facebook profilu. Na jednom videu vidi se kako “pali gume”, no, ne na ulici, već unutar nekog kafića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:32