ŽUTA MINUTA

FOTO: KAOS NA GRANICI SA SLOVENIJOM Zbog neisplaćene plaće tegljačem blokirao most u Murskom Središću i bacio ključ u Muru

U tvrtki u kojoj je zaposlen demantiraju da mu nisu isplatili novac
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Bizaran incident dogodio se u utorak poslijepodne na graničnom prijelazu sa Republikom Slovenijom u Murskom Središću. Vozač kamiona karlovačkih registarskih oznaka oko 16.30 sati kamionom je blokirao obje prometne trane na mostu preko rijeke Mure koji povezuje hrvatsko Mursko Središće i slovenske Petišovce te zatim ključeve bacio u rijeku i otišao. Gotovo dva sata promet granični prijelaz Mursko Središće - Petišovci bio je zatvoren za sav promet.

Spomenuti se vozač, za kojeg doznajemo da se radi o muškarcu (44) iz međimurske Plešivice, na taj korak navodno odlučio zbog neisplate plaća, no u tvrtki Renato PP u čijem je vlasništvu spomenuti kamion to su odlučno demantirali.

- Tvrtka uredno isplaćuje plaće djelatnicima tako da to sigurno nije razlog zbog kojeg je naš djelatnik napravio to što je napravio. Ne znamo ni zašto je kamion uopće bio u Murskom Središću kad je trebao biti na jednoj drugoj lokaciji. Isto tako, čini se i da je vozilo neosposobljeno jer ga nismo uspjeli pokrenuti rezervnim ključem - poručio nam je predstavnik tvrtke Renato PP koji nam se javio na kontakt telefon tvrtke.

S obzirom da kamion nisu uspjeli pokrenuti ni upotrebom rezervnog ključa, međimurski su policajci u suradnji s predstavnicima tvrtke Renato PP organizirali akciju u sklopu koje su upotrebom drugih kamiona kako bi se oslobodila barem jedna prometna traka te omogućio promet na spomenutom graničnom prijelazu. U PU međimurskoj ističu i da se radi na potpunoj normalizaciji prometa te da još uvijek analiziraju radi li se u ovom slučaju o prekršaju ili ima i elemenata kaznenog djela.

(Kliknite na fotografiju za pregled cijele galerije)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:18