ĐURĐEVAC POD OPSADOM

FOTO: KRAJ NOĆNE DRAME Dvostrukog ubojicu i otmičara policija uhvatila u Zagrebu

Zdravko Kenđelić uhvaćen je u krađi sapuna u Lidlu, nakon čega je zapucao na policiju i oteo ženu u njezinom autu. Na Facebooku je napisao: 'Rat je počeo!'
 Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX

>>> NOVO 10:15 - U tijeku je policijski očevid nad automobilom Peugeot 407 u kojem je oteta 39-godišnja vozačica. Talačka kriza u kojoj je Zdravko Kenđelić u Đurđevcu oteo žensku osobu završena je u jutarnjim satima u Industrijskoj zoni u Zagrebu.

08:34 - Kako neslužbeno doznajemo, uhićen je otmičar iz Đurđevca, situacija je pod kontrolom, a u tijeku je pretres Kenđelićeve kuće. Napadač je u bijegu od policije zajedno sa žrtvom u njezinom Peugeotu 407 stigao čak do City Centra one East na zagrebačkom Žitnjaku gdje ga je policija oko 8.20 sati sustigla i uhvatila. U drami koja se odvijala od jučer od 18.45 sati, nitko nije ozlijeđen, a žena koju je oteo je dobro.

--------------------------

07:12 - Situacija u Đurđevcu još uvijek nije okončana i nije poznato gdje se nalaze otmičar i njegova žrtva, saznaje Jutarnji od đurđevačke policije.

--------------------------

2:59 Dobili smo informaciju da policija naoružana dugim cijevima zaustavlja vozila na ulazu u Novigrad Podravski.

--------------------------

2:09 Jutarnji doznaje da se dio policajaca oko 2 sata u noći vratio u Đurđevac te se na trenutak činilo da je talačka drama nakon gotovo 7 sati neizvjesnosti okončana. No, u samoj đurđevačkoj policiji kazali su nam da situacija i dalje traje.

--------------------------

1:52 Prema nepotvrđenim informacijama, oko otmičara se počeo stezati obruč. Navodno je lociran u Mičetincu pored Đurđevca, ali iako je ondje viđena barem jedna policijska blokada, potvrde da je Kenđelić uistinu tamo pobjegao zasad nema.

O Kenđeliću se u gradu priča da je u Njemačkoj proveo 14 godina u zatvoru zbog dvostrukog ubojstva. Prvo je navodno dobio šest godina zbog ubojstva jedne osobe u narkomiljeu, a na dodatnih osam godina robije navodno je osuđen zbog ubojstva cimera u zatvorskoj ćeliji. Smetalo mu je, priča se, njegovo hrkanje.

U trenutku objave ove vijesti, Đurđevac je i dalje bio pod blokadom.

--------------------------

00:50 Koprivničko-križevačka policija izvijestila je da je otmičar oko 18:45 zapucao na policijske službenike te da je zatim zaustavio osobni automobil marke Peugeot 407 zlatne boje i registarske oznake KC 440 EZ, kojim je upravljala 39-godišnjakinja. Nju je uzeo za taokinju te se dao u bijeg u nepoznatom smjeru.

Potvrđen je i identitet otmičara - riječ je o 46-godišnjem Zdravku Kenđeliću.

Policija je sve građane koji su eventualno vidjeli spomenuti Peugeot ili imaju neke druge korisne informacije pozvala da se jave na broj telefona 048/656-739 ili na 192.

Ivan Brkic / Glas Podravine / CR
Djurdjevac, 100314. Naoruzan muskarac, inicijala Z.K. nakon kradje u trgovackom centru oteo je zensku osobu i udaljio se u nepoznatom smjeru. Cijeli grad je pod policijskom opsadom, a u pomoc kolegama stigli su i AP Lucko. Blokirane su sve ceste u siroj okolici Djurdevca. Na fotografiji: Policija u stanju pripravnosti.Foto: Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX

--------------------------

00:27 Prema najnovijim informacijama, pripadnici Antiterorističke postrojbe Lučko navukli su fantomke, repetirali oružje te su se velikom brzinom odvezli prema navodnoj lokaciji otmičara i njegove taokinje. Situacija u trenutku objave ove vijesti još uvijek nije bila okončana.

--------------------------

ĐURĐEVAC - Policija u Đurđevcu u ponedjeljak navečer bila je na nogama nakon što je stigla informacija da je naoružani muškarac nakon krađe u jednom trgovačkom centru oteo žensku osobu i udaljio se u nepoznatom smjeru.

Cijeli je grad pod policijskom opsadom, a u pomoć su stigli i pripadnici Antiterorističke postrojbe Lučko.

Blokirane su sve ceste u široj okolici Đurđevca.

Jutarnji neslužbeno doznaje da je riječ o muškarcu srednjih godina, koji je do prije dvije godine živio u Njemačkoj, gdje je zbog određenih nedjela neko vrijeme proveo u zatvoru.

Čitava je situacija počela u poslijepodnevnim satima u đurđevačkom Lidlu kada je otmičar navodno uhvaćen u krađi sapuna. Nakon što ga je uočio zaštitar, istrčao je iz trgovine te je oteo ženu u dobi između 30 i 40 godina i dao se s njom u bijeg.

FOTO: Ivan Brkić / Glas Podravine / CROPIX

Oko 22 sata u Đurđevac su stigli pripadnici Antiterorističke postrojbe te su muškarca navodno locirali, no situacija još nije razriješena.

Muškarac je na svom profilu na Facebooku tijekom dana na hrvatskom i njemačkom jeziku napisao: 'Rat je počeo!' te 'Ako ja, onda svi'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 02:13